Annonse

Filminfo og video

Uskyld

Uskyld

Karakter

2 
I skogen finner en padler en kvinne og en mann, begge tilsynelatende døde. Men, da politiet kommer til åstadet, viser det seg at kvinnen lever, og ikke langt fra leieren finner de enda en død mann. Politietterforsker Ragnhild (Maria Heiskanen) nøster opp trådene rundt hva som har skjedd, og vi taes med i en historie om to ulike brødre og kvinnen de begge elsker. 

Janne (Maria Bonnevie) jobber som lærer, hun har samboer og to stebarn. Hennes liv virker ok, helt til en dag hennes barndomskjæreste William (Kristoffer Joner) dukker opp og ber henne bli med han. Hun blir med for å tilbringe sommeren med han. Det er mot slutten av sommeren at historien starter, med et oppgjør i skogen mellom de to brødrene William og Ruud (David Dencik).Selve historien er fascinerende. Den forteller om tre mennesker, hvordan de preger hverandre og hvordan hendelser gjennom oppveksten preger dem og former dem til de personer de er. Men, det er så dørgande kjedelig! Ting går i slow motion, det er lite dialog og når de snakker så snakker de så lavt at man prisgir norske undertekster på denne Blu-Rayen. En annen ting er at det hele er så far out at man sitter og undres på hvor klin hakke gale disse menneskene er og hva regissør Sara Johnsen tenker. Dog, man har vel skjønt tegningen etter Vinterkyss og Upperdog, men det virker som at dette er type filmer norske filkritikere finner fenomenale skal man se på alle 5'ere og 6'ere som denne filmen har fått. Selv klarer jeg ikke se det briljante i denne filmen, med all dens psyke innhold og merksnodige innblandinger av ting som ikke henger på greip. Hele greia minner meg om finsk fjernsynsteater.Skuespillerprestasjonene er helt ok, og skuespillerene viser jo at de behersker roller som ikke krever de store dialoger men heller spiller på mimikk. Jeg er ingen fan av Maria Bonnevie og hennes filmer, men hun tolker rollen som Janne på så god mulig måte som mulig. Kristoffer Joner spiller rollen som William, og han har i grunnen aldri hatt problemer med å spille en noe psykisk forvirret person, noe han ikke har denne gangen heller. Så har vi David Dencik som den noget spesielle Ruud. Han er vel den jeg synes gjør best rolletolkning her. Han ser akkurat passe psyk ut med sine svarte øyne. Maria Heiskanen spiller politietterforskeren Ragnhild, hun har også fortellerstemmen i denne historien. Jeg merker jeg foretrekker høre på den uten å se henne, for selv om hun skal være en sterk kvinne, så virker hun på mange områder så tafatt. Tea Sandanger, Åsmund Høeg og Trond Nilssen (Kongen av Bastøy) spiller Janne, William og Ruud som ungdommer og spesielt Trond Nilssen burde få ros for sin prestasjon som Ruud som 18-åring.Det beste med denne filmen er den flotte naturen som vi får presentert av fotograf John Andreas Andersen. Den viser alt fra vakker natur til hvor brutal den på mange måter kan være. Men ellers er det for mye sært for meg her, og som nevnt, det hele går så tregt.

Bildet på denne Blu-Rayen er klart og godt, og den vakre naturen kommer godt frem. Lyden er også klar, men man må skru volumet høyt for å få med seg hva karakterene sier, men dette virker som er ganske typisk for Norsk film. 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse