Annonse
Denne anmeldelsen baserer seg på Bluray-utgivelsen av Hobbiten. Selve filmen ble anmeldt da den gikk på kino, og har absolutt ikke blitt noe dårligere siden den gang. Anmeldelsen av filmen kan leses her.

Det jeg derimot har tenkt å se på i denne utgivelsen her, er Bluray-utgivelsen, her basert på 2D-utgivelsen av filmen. To disker var med i pakken, en med filmen og en med ekstramateriale. Meget oppspilt satte jeg filmen i spilleren og lente meg tilbake med denne fantastiske eventyrfortellingen.

Bilde
Det var mye snakk om bildekvaliteten på denne filmen, spesielt med 48 fps (frames/bilder per sekund). I Bluray-utgivelsen er dette komprimert ned til 24 fps, men dette er ikke veldig tydelig på tv-skjermen. Jeg lånte storskjerm og projektor, og fikk dermed et veldig godt overblikk over hele filmen. Filmen har 1080p/AVD MPEG-4 koding med 2.40:1 ratio. Og filmen er så nær feilfri som det går an å komme. Fargene er rike og varme i scenene som trenger det, og mørke og kalde i de andre.

Lyd
Som med bildet er det heller ikke mye å utsette på lyden. Med DTS-HD Master Audio 7.1 er det helt utrolig hvordan man kan leve seg så godt inn i filmen med å lukke øynene. Man hører skogen suse rundt seg, og i begynnelsen av filmen når Smaug kommer inn over Dale, buldrer og braker det i hele rommet så man nesten hopper i stolen. Når det hele blir toppet med den fantastiske musikken til Howard Shore er det ikke mye å klage på.

Ekstramateriale
Så foreløpig er det ikke mye å klage på, første disk er helt fantastisk og akkurat det jeg forventet. Jeg husker de mange timene med ekstramateriale som fulgte med Ringenes Herre-filmene, de fantastiske intervjuene med alle skuespillerne, detaljerte skildringer av filmprosessen og alt arbeidet som gikk med. Jeg gledet meg stort til å se hva vi fikk med Hobbiten.

Og hva var det? Nesten ingen ting!!

10 produksjonsvideoer og noen trailere til filmen og diverse spill. Og det var alt!! Sjelden har jeg vært så skuffet. Produksjonsvideoene er selvfølgelig interessante nok de, men for en som meg som har gledet seg til denne filmen så lenge, har allerede sett alle fra før av. Trailerne har jeg jo også allerede sett, og finner dem derfor ikke særlig interessante.

Hvor er intervjuene? Hvor er den detaljerte beskrivelsen?? Håper virkelig det kommer en ny utgivelse senere med mer informasjon, slik de også gjorde det med Ringenes Herre. Foreløpig er det ikke noen planer, men er lov å håpe.

Konklusjon
Så burde man ikke kjøpe filmen? Jo, selvfølgelig burde du kjøpe filmen. Du burde ikke vurdere det en gang, bare å løpe rett til nærmeste utsalg og kjøpe denne utgivelsen, for selve filmen er jo rett og slett fantastisk bra. Nå er jo heller ikke alle like interessert i å se ekstramaterialer slik jeg er, så for mange vil denne utgivelsen være mer enn nok.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse