Annonse

Filminfo og video

Premium Rush

Premium Rush

Karakter

3 
Filmens handling foregår i New Yorks mange gater, og dreier seg om et sykkelbud som skal levere en konvolutt. Innholdet er tydeligvis av høy viktighetsgrad, og bare få minutter etter at leveringsoppdraget har startet, har sykkelbudet allerede en korrupt politimann i hælene. Filmen viser oss en rekke actionscener, forfølgelser og kappløp med tid og folk. Actionscenene og forfølgelsene har ulik dynamikk, lengde og utfall – dette er med på å opprettholde spenningsnivået og gir oss mange gode action-scener.

Vi får stadig et innblikk i den mentale delen av sykkelbudets jobb, da han stadig må vurdere hvilken vei eller strategi han skal velge, rett og slett for å overleve, og disse beslutningene må tas på relativ kort tid. Det er spennende å se denne mentale delen av det hele, men spør du meg så er det gjort på en litt billig og uinteressant måte med piler og alternative ruter og scenarioer.

Filmen hopper stadig frem og tilbake i tid, og det blir vist ved at en digital klokke dukker opp på skjermen. Det funker for så vidt helt greit, men noe forteller meg at filmen hadde blitt både bedre og ryddigere med kronologisk rekkefølge. Det å hoppe i tid tilfører hvert fall ikke filmen noe, og da syns jeg den effekten er overflødig og unødvendig.

Michael Shannon kjenner jeg best fra Boardwalk Empire, i denne filmen spiller han den korrupte politimannen. Hans karakterer forvirrer og er til tider mer enn litt slitsom. Karakteren er overdrevet og kan til tider virke fullstendig ubalansert. Det er vanskelig å tro på at en politimann oppfører seg på den måten, selv en korrupt en. Det er mulig at jeg rett og slett ikke forsto hans karakter, men for meg ble dette bare for vanskelig å få taket på og for slitsomt å følge med på. Joseph Gordon-Levitt har gjort utrolig mange knallgode karakterer. Blant annet som Tom i 500 days of Summer (2009), Arthur i Inception (2010) og ikke minst som Adam i 50/50 (2011). Personlig liker jeg fyren veldig godt og syns så og si alltid han gjør en formidabel jobb. I Premium Rush spiller han også bra, men han har liksom ikke den samme sjarmen og utstrålingen som han pleier å ha. Jeg velger å tro at det har mest med filmen og karakteren å gjøre, og lite å gjøre med Josephs skuespillerprestasjon. Filmen er regissert av David Koepp, han har tidligere regissert Secret Window (2004)og Ghost Town (2008).

Som ekstramateriale på blu-ray utgaven finnes ”Behind the wheels” som er en spennende snutt om hvordan ting har foregått på settet, og vi får se kule stunts og filmtriks. ”The starting line” er også ekstramateriale, og denne snutten gir oss et lite innblikk i hvordan idéen til filmen ble til, og hvordan den utviklet seg. Blu-rayen gir god kvalitet med skarpt bilde og god lyd.

Alt i alt er dette en helt ålreit film, med en hel del action og spenning. Handlingen er grei, men verken dyp eller ekstraordinær. Det er spennende å følge med på sykkeljakten, men det er også så og si det eneste å følge med på. En litt tynn film, men actionfylt nok til å se på og bli sånn passe underholdt av.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse