Annonse

Filminfo og video

Willow

Willow

Karakter

2 
Filmen Willow fra 1988 handler om en skummel dronning som er besatt av å få drept en nyfødt som bærer en trolldom. Moren til denne babyen ble fengslet under graviditeten så dronningen skulle være klar til å kvitte seg med ungen med en gang. Heldigvis for barnet er det en snill jordmor som tar med seg barnet og flykter fra landsbyen. Og det er så klart da den store jakten begynner. Ungen ender opp hos noen dverger i en liten landsby, og så starter det virkelige eventyret og en farefull reise.

Dette er 126 minutter med dverger, spådom, krigere, trolldom og feer. Og for min del var det lange og kjedelige minutter. Historien fenget meg ikke spesielt, og spenningen tok meg aldri. Filmen var både forutsigbar og laber i innhold. I tillegg har også filmen mange spesielle overganger som konstant minner meg på hvor gammel filmen er. Overgangene minner om de du finner i Windows Movie maker, og da er det vel ikke vanskelig å forstå at det ikke akkurat imponerer i 2013.

Filmen er regissert av Ron Howard og i hovedrollene finner vi Warwick Davis som Willow Ufgood, kjekkasen Val Kilmer som Madmartigan, Joanne Whalley som Sorsha og Jean Marsh som den onde dronning Bavmorda. Skuespillerne gjør for så vidt en grei jobb, men dette er rett og slett vanskelig å få troverdig nok for meg.

På blu-ray utgaven finnes et godt utvalg av ekstramateriale, blant annet deler regissør Ron Howard både slettede scener og forteller oss hvordan ting er gjort og skapt.  På ekstramaterialet finner du også en personlig film av Warwick Davis, mannen som spiller dvergen Willow, filmen har fått navnet ”An unlikely hero”. Filmen Willow har tålt blu-ray overføringen godt, skarpt bilde og fine farger gjør filmopplevelsen bedre.

For meg var høydepunktet i filmen mot slutten da den slemme heksa forvandla noen av krigerne til griser, og det sier vel litt eller kanskje til og med nok om filmen, handlingen og innholdet. Jeg syns denne filmen til tider var alt for teit, og den største underholdningsverdien fant jeg i å le av teite effekter og teit slåssing. Nå skal det sies at jeg ikke akkurat er spesielt begeistret for denne type filmer, men denne var helt klart mange hakk under alt annet jeg har sett. Jeg kan tenke meg at den har vært en helt ålreit film da den kom ut i 1988, og at filmen på den tiden både var nyskapende, hadde kule effekter og at handlingen på den tiden var både spennende og givende. I 2013 funker ikke denne filmen, spør du meg.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse