Annonse

Filminfo og video

Killing Them Softly

Etter at et lokalt mafiabeskytta pokerspill blir rana av to desperate ungdommer blir Jackie Cogan (Brad Pitt) leid inn for å ta seg av disse småkjeltringene. Dette viser seg ikke å være så enkelt som det kanskje høres ut.
 
Jeg må nesten først nevne tittelen på filmen – jeg husker at jeg så plakaten til Killing Them Softly da den kom på kino, og jeg tenkte at den skulle jeg i hvert fall ikke se, nettopp fordi tittelen var så dårlig. Det jeg automatisk tenker på når jeg hører tittelen, er sangen Killing Me Softly, og hva jeg tenker videre er da Hugh Grant og filmen About A Boy. Jeg er veldig glad i den filmen, men denne assosiasjonen er nok ikke hva som blei ønska da filmen fikk tittelen.
 
Det første som slo meg var åpninga på denne filmen. Den er virkelig helt spesiell, og ligner ikke på noe annet jeg har sett! Den setter stemninga med én eneste gang og trekker deg inn i filmen, den gjorde meg nysgjerrig og gjorde at jeg ønska å se filmen, men uheldigvis varte ikke dette veldig lenge. De første tjue minuttene av filmen er langdryge og jeg mista interessen i altfor mye snakking og lange scener uten helt å ha fått grep om hva filmen handler om og hvilke karakterer som er viktige og hvem som kun er bikarakterer. Filmen tok seg heldigvis opp etter hvert, men ikke på det nivået jeg hadde trodd at den kom til å være. Likevel tror jeg at jeg kan like filmen bedre dersom jeg ser den flere ganger, noe jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre.
 


Enkelte scener var utrolig kult filma, og filmen hadde noen vendinger som gjør at den skiller seg fra andre filmer av samme sjanger. Dette er bare positivt. Musikkbruken likte jeg også veldig godt, den satte stemninga og gjorde noen av de lange scenene utrolig gode. Lydeffektene hvor lyden blei dempa og tatt vekk heller enn lagt til, gjorde også at mange av scenene blei bedre enn de ville vært ellers. Dette er et spesielt grep som fungerer veldig godt. I tillegg er en del scener retrospektive, heller enn å fortelle hva som har skjedd får vi se det, og selv om dette er gjort utallige ganger før er det gjort litt annerledes i Killing Them Softly uten at jeg helt klarer å sette fingeren på nøyaktig hva det er som gjør Killing Them Softly bedre enn andre filmer på det punktet. Uansett er det ingen tvil om at den skiller seg ut på denne måten, for til tross for at vi får se blodsprut og spy, er den er svært visuelt pen – hele tida.
 
Brad Pitt er det bare å skryte av. Han gjør sjelden en dårlig jobb, og Killing Them Softly er intet unntak. Personlig synes jeg han bare blir bedre og bedre i hver film jeg ser ham i. Dette er også en utrolig kul rolle som kler ham godt, han er røff og mandig, og har det som trengs for å gjøre en rolle som leiemorder troverdig. Og, om jeg tør legge til, sexy. Det eneste jeg har å klage på når det kommer til ham, er at han ikke var mer med. For for min del var det han som bar hele filmen.


 
Det var litt vanskelig å få grep om hva Killing Them Softly handla om og hva det var som kom til å skje. Noen filmer ser man på uten å skjønne hva som egentlig skjer og hvorfor det skjer, og det er lite som er mer frustrerende enn dette – en film skal ha en åpning som etablerer handlinga godt, så seeren skal slippe å sitte og lure. Filmene som mangler dette føler man da ofte at aldri kommer ordentlig godt i gang. Men til forskjell fra disse filmene tror jeg Killing Them Softly vil bli bedre dersom man ser den flere ganger og veit hva man kan forvente av den – det er uten tvil en film med mye detaljer. Djevelen ligger i detaljene og det er her denne filmen vinner. Alt som skjer er nøye gjennomtenkt og jeg er sikker på at ikke et eneste øyeblikk er tilfeldig i denne filmen, det blir ikke sagt verken ett ord for mye eller for lite. Men da må man også ha tålmodigheten til å se den flere ganger og gi filmen denne muligheten, og jeg klandrer deg ikke dersom du ikke orker å gjøre dette. Killing Them Softly er en kvalitetsfilm med elendig tittel, som man må gi muligheten til å utfolde seg skal man få fullt utbytte av den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse