Annonse

Filminfo og video

Hvem lurte Roger Rabbit?

Hvem lurte Roger Rabbit

Karakter

3 
For 25 år siden kom den da banebrytende filmen om Roger Rabbit. Steven Spielberg  og Robert Zemeckis er ansvarlig for filmen hvor den tegnede filmverden forenes med menneskelig handling. Bob Hoskins spiller privatetterforskeren Eddie Valiant. Businessen er ikke akkurat blomstrende, men en dag får han i oppgave å bevise at Jessica Rabbit, en tegnet (toon) vamp, er utro med en av byens største pamper. Når så denne blir funnet drept, peker alle spor mot Jessicas make, Roger Rabbit ...Dette er en typisk detektivhistorie med en innesluttet whiskeydrikkende privatetterforsker. Han hater toons, og blir ikke særlig begeistret da han får i oppdrag om å spane på en. Han oppdager fort at det er mye rart i toonmiljøet, og at Dommer Doom (Christopher Lloyd) kanskje ikke bare har rent mel i posen. Dagene for Valiant blir ikke bare bare, spesielt ikke når Roger Rabbit dukker opp hjemme hos han og bedyrer sin uskyld i drapet på Acme. Besøket av Rabbit får Valiant opp i en del mer trøbbel enn han hadde forventet seg. 

Bob Hoskins gjør en brukbar jobb i rollen som Valiant. Han får klart frem følelsene i karakteren sin, enten det er undertrykt sorg eller det meget tydelige sinnet. Charles Fleischer har stemmen til Roger Rabbit. Den er rett og slett plagsom å høre på, men står helt klart i stil til hvordan Roger Rabbit fremstilles. Betsy Brantley har stemmen til Jessica Rabbit, og den er absolutt perfekt for den vampen hun er. Passe dyp og sexy. Joanna Cassidy spiller Dolores, Valiants hjelpende hånd som også er forelsket i han. Min absolutte favoritt er Christopher Lloyd i rollen som Dommer Doom.Da denne filmen kom for 25 år siden vakte den mye oppstyr og omtale. Man enten elsket eller mislikte den, det var aldri at jeg hørte noen mellomting. Selv tilhørte jeg de som mislikte den, og det har ikke endret seg stort. Jeg synes bare det blir teit å trekke inn Donald, Betty Boop og alle andre kjente tegnefigurer i en film med mennesker. Men, når det er sagt, så fikk jeg denne gang mer med meg detaljer og små tijng man kanskje ikke legger merke til første gang man ser filmen. Det er momenter som får meg til å trekke på smilebåndet. Selv om bildet er ganske greit, så merker man at dette er en 25 år gammel film. Jeg hadde forventet at når man gir ut en film på Blu-Ray i forbindelse med jubileum, så ble den pusset opp litt mer. Lyden er bra. Men, hadde håpet på litt mer digitalisering og oppussing av filmen. Jeg kan dog forstå at filmen fikk Oscar for beste visuelle effekter, i tillegg til beste redigering og lydeffekter. 

Ekstramaterialet på Blu-Rayen kan være verd å ta en titt på. Du får bl.annet slettede scener, før og etter og toon stand-ins
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse