Annonse
The Odd Life of Timothy Green handler om et gift par, James og Cynthia Green, som mer enn noe annet ønsker å få barn. Etter å ha fått nyhetene om at de ikke kan få barn, sitter de og skriver ned hvordan barnet deres ville vært. De legger lappene i en eske som de så graver ned i hagen, uvitende om at det kommer til å forandre absolutt alt. For den natta, helt plutselig, dukker Timothy opp.
 
Denne filmen er uten tvil den fineste filmen jeg har sett på lenge. Da jeg så at det var en familiefilm tenkte jeg at den kom til å bli som andre familiefilmer, barnslig og idiotisk og selv om de kanskje passer til barn, er det ingen familiefilm, nettopp fordi den ikke er egna for voksne også. The Odd Life of Timothy Green, derimot, er ikke en av de filmene. Denne har noe mer over seg, den har på mange måter to nivåer, ett for barn og ett for voksne. Dette er sånn sett en av de bedre nye Disney-filmene, fordi den har den magien som mangler i mange av de nye filmene Disney lager.
 


The Odd Life of Timothy Green er utrolig fin både visuelt og auditivt. Det er mange fine scener i den, noe som ofte mangler i familiefilmer. Og musikken! Den er nydelig, den er stemningsfull og rolig, men den er ikke styrende for hva man skal føle og tenke når man ser filmen. Den er bakgrunnsmusikk slik bakgrunnsmusikk skal være, og i en film som denne er det svært viktig.
 
Jennifer Garner og Joel Edgerton innehar rollene som Timothys foreldre, og de gjør en ypperlig jobb. Personlig synes jeg Jennifer Garner er utrolig søt, hun spiller ofte samme typen, men jeg synes ikke det gjør noe. Hun gjør den typen rolle godt og spiller troverdig, og det gjør også Joel Edgerton – og kjemien mellom dem er helt fantastisk. Det overraska meg å se David Morse i en familiefilm, men han spiller som vanlig usedvanlig godt. Og CJ Adams, vel, han kan sjarmere seg inn i hjertene til hvem som helst.


 
Denne filmen overgikk absolutt all forventning. Noen av øyeblikkene i denne filmen er så utrolig fine og såre og rørende, og det er vanskelig å kunne si hva som kommer til å skje videre i filmen. Jeg har liksom ingenting å klage på, den er ikke perfekt, men den trenger ikke være det heller – den later ikke som den er noe som den ikke er. Den jordnær, den er hva den er, og det er mer enn godt nok. Den har passelig med humor, den er søt og fin, og sjarmerende så det holder.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse