Annonse

Filminfo og video

Sparkle

Sparkle

Karakter

4 
Handlingen foregår på 1960-tallet. Whitney Houston spiller en noe overbeskyttende mor for sine tre døtre. Spesielt overbeskyttende er hun for den noe impulsive Sparkle (Jodin Sparks) som elsker å synge. Men, moren har vært sangerinne og det endte ikke så godt, dette er hun nøye med å informere Sparkle om. Men, en dag lar Sparkle seg overtale av kjæresten Stix (Derek Luke), og sammen med sine to søstre starter hun en gruppe. De blir kjapt populære, men medaljen har alltid en bakside, og denne vil nå Sparkle oppdage.

Gruppen Sister and her sisters klatrer raskt til topp og showene deres blir fort utsolgt. De vekker stor oppmerksomhet, og den noe sleipe forretningsmannen Satin (Mike Epps) legger seg etter Sister (Carmen Ejogo). Og Sister lar seg imponere. Som hun sier: Ser man et tog som tar deg dit du vil, da hopper du på dette. Men, noen ganger kan det å hoppe på første og beste tog få konsekvenser. Å se hvordan Sisters liv utvikler seg, blir for moren som å gjenoppleve sitt eget liv.Filmen har en helt grei underholdningsverdi, men helt til topps når den ikke. Den byr ikke på noe nytt og revelousjonerende, men så er den også en remake fra filmen med samme navn fra 1976. Den viser nok underholdningsbransjens begge sider av medaljen, og flere av de kjente artistene kan nok kjenne seg igjen i denne filmen, i alle fall om vi skal tro media med sine oppslag om kokainmisbruk og mishandling. 

Den handler også om å ta egne valg her i livet og stå ved dem på godt og vondt. Altså, ikke noe nytt, men, jeg synes den er ganske bra denne filmen. Jeg merket jeg likte den, selv om jeg i starten var noe negativt innstilt til den. Jeg likte handlingen, karakterene og noen av sangene. Når det kommer til sangene, er noen fra orginalen fra 1976, men det er også en og annen ny sang. Jeg har ikke sett orginalen, men har forstått det slik at regissør Salim Akil har endret på en del ting i filmen, dette for å tilpasse seg et bredere og mer moderne publikum. Denne filmen var ment som et comback for Whitney Huston, men, hun døde som kjent 11 februar 2012, 6 mnd før filmen hadde premiere i USA. Hennes rolle i filmen er forholdsvis liten, men hun klarer å gjøre jobben som overbeskyttende mor med et lass bitterhet over egne valg i fortiden.
Jodin Sparks har lite erfaring innen film, men hun gjør en brukbar rolle som Sparkle. Jodin er den yngste til å vinne American Idol (2002). Hun har etter Sparkle spilt i The Inevitable Defeat of Mister and Pete. Tika Sumpter har rollen som Dee, den mest ansvarsfulle av søstrene, som i tillegg til sangkarrieren studerer medisin. Carmen Ejogo spiller glimrende i rollen som Sister. Den av søstrene som er den soleklare artisten, men som også er den svakeste på enkelte punkter. Mike Epps har rollen som Satin, den rike kvinnemishandlende komikeren. Man misliker han fra første gang man ser han, så Epps gjør helt klart en god rolle. Derek Luke spiller den sympatiske mannen i denne filmen, Stix. Hvor god han er som skuespiller kan vel diskuteres, men jeg synes han bærer rollen greit.Bildet på Blu-Rayen er klart og godt. Lyden er veldig bra og det er godt skille mellom tale og musikk, slik at man slipper justere ned lyden når det synges og opp når det snakkes. 

Av esktramateriale kan man se Jodin Sparks og Whitney Huston i en duett. Celebrate musikkvideo med Huston. Meet the cast og fire utvidede fremføringer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse