Annonse

Filminfo og video

Ja til kjrligheten

Ja til kjærligheten

Karakter

4 
I denne britiske tv-serien treffer vi seks venner fra Leeds som på hver sin måte opplever hvordan det er å leve med, og uten den man elsker. Hvor langt skal man strekke seg for den andre, hva skal man ofre selv, hvilke kompromiss skal man inngå? Det er ikke bare lett.

De seks vennene vi følger i serien er de gifte Dickie (Dean Lennox Kelly) og Babs (Amanda Abbington), dette er det "gifte" paret hvor Dicki er selvstendig næringsdrivende som forsøker livnære seg på alle idéene han får. Babs er arbeidsløs barnepsykolog som sliter i ekteskapet. Hun er ikke lykkelig og gang på gang sier hun at hun skal be Dickie flytte ut. I alle fall til sin datter fra et tidligere forhold da.De single Clint (Ralf Little) og Abby (Miranda Raison). Clint, som er Dickies bror, er en rundbrenner uten like og har vel aldri hatt sex med samme dame to ganger. Han har ingen planer om å forandre seg, og bruker alle triks i boka for å få modellen Abby til sengs, men, han forelsker seg i henne. Nå gjenstår det å se om hun gjengjelder kjærligheten.De andre Lillie (Lucy Davis) og Eddie (Shaun Dooley) er ugift og har to barn. Lillie jobber på et krisesenter og Eddie er ambulansesjåfør. De har barna Harry og Joe. Eddie har gjennom 15 år på Lillies bursdag spurt om hun vil gifte seg med han, men svaret er alltid nei. Når vi går inn i serien og treffer dette paret, er det Lillies bursdag, vil hun svare ja denne gangen tro?Jeg fant denne serien ganske så koselig. De seks hovedkarakterene er herlige og har alle hver sin sjarm. Vi får se både positive og negative sider ved det å være gift, singel eller samboere. Alt presentert på den typiske britiske måten, med lun humor og en riktig mengde alvor.  

Dialogene er enkle, det er ingen kompliserte scener eller store overraskelser. Det er vel noe av det som gjør serien så severdig, men, allikevel vil den nok gå i glemmboken om ikke så alt for lenge. Men det i seg selv er ikke ille, siden det ikke kommer noen sesong 2, kan man jo om et halvt års tid se den igjen. Serien ble vist på NRK i februar/mars, så gikk du glipp av en eller flere episoder, kan det være verd å skaffe seg sesongen på DVD.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse