Annonse

Filminfo og video

Cosmopolis

Cosmopolis

Karakter

2 
Eric Packer (Robert Pattinson) er i slutten av 20-årene. Han er ekstremt rik, bor i New York, men lever mesteparten av sitt liv inne i sin egen limousin. Han er på vei til frisøren da vi møter ham. På vei gjennom byen er en rekke mennesker innom limousinen hans i ulike ærender. Blant menneskene som stiger inn i Packer sin limousin møter vi for eksempel både en lege, en børsanalytiker og en elskerinne. Han er gift med en merkelig og distansert kvinne, og distansert er vel også rett ord for hele deres forhold. I løpet av kjøreturen går det bare dårligere og dårligere med Packer sine investeringer og penger.

Selv om jeg personlig ikke er noen fan av ”Twilight” har jeg sett den første filmen i den serien, og fått med meg litt av Robert Pattinsons prestasjoner. Jeg var spent på det å skulle se Pattinson i en annen setting enn i fenomenet ”Twilight” som har nådd virkelig langt inn i spesielt ungjentenes hjerter. Dessverre ble ikke ”Cosmopolis” noen overbevisende opplevelse.

Designmessig er ”Cosmopolis” en lekker film. Også karakterenes klær, frisyrer osv. gir en slags stemning enten i samsvar eller kontrast med Packer sin hypermoderne limousin. Over hele denne filmen ligger det et mystisk slør. Jeg for min del får aldri lettet nok på dette sløret til å leve meg inn i filmens mange svingete historiedeler. Første halvtimen satt jeg i spenning og ventet på at jeg skulle forstå mer av hele dette opplegget, for i bunn og grunn ligger det jo en spenning der, men jeg får aldri den informasjonen jeg føler jeg trenger. Jeg forstår aldri helt hvem jeg skal heie på, hva som bør skje og hva som motiverer karakterene til å gjøre som de gjør. Dette er spennende å følge en stund, men når man er godt uti filmen, og forstår at forvirringen ikke vil opphøre blir det mest slitsomt.

Pattinson gjennomfører i og for seg en god rolle som denne mystiske og merkelige Eric Packer, så sånn sett kan jeg ikke være skuffet over hans prestasjoner. Eric Packer lever langt i fra et normalt liv, og mannen som helhet er heller ikke A4. Men det hjelper ikke kun med ålreite rolletolkninger og et godt design når historien og formidlingen ikke når fram.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse