Annonse

Filminfo og video

Tooth Fairy 2

Tooth Fairy 2

Karakter

2 
 Forventningene var ikke akkurat skyhøye da jeg fikk servert et cover med bilde av Larry the Cable Guy i rosa overaller og rosa vinger. I tillegg er det vel ikke akkurat sånn at oppfølgere er kjent for å være så veldig gode, spesielt ikke når navnet er Tooth Fairy 2. Jeg måtte faktisk tvinge meg selv til å sette denne på for å bli ferdig med den. Fordommer: ja. Og denne gangen viste de seg dessverre å stemme på nesten alle punkter.
 
Plotet er som følger: Larry er en ganske enkel fyr som er sammen med drømmedama Brooke. Men hun slår opp med ham fordi hun ikke syns han tar nok hensyn til hennes følelser, og blir sammen med den snobbete politikeren Beauregard som hun etterhvert forlover seg med. Larry prøver desperat å vinne henne tilbake før bryllupet skal stå, blant annet ved å melde seg som frivillig i skolefritidsordningen hvor Brooke jobber. Her kommer han i skade for å fortelle en av ungene at tannfeen ikke finnes. Plutselig dukker den ekte tannfeen opp, og som straff for å ha ødelagt ungenes tro på at tannfeen eksisterer må han agere, ja du gjettet riktig, tannfeen i ti dager.
 
Hvis du nå sitter her som et stort spørsmålstegn kan jeg forsikre deg om at det gjorde jeg også. Det finnes overhodet ingen logisk sammenheng innad i plotet. De parallelle historiene «Larry prøver å vinne drømmedama tilbake» og «Larry må være tannfe i ti dager» veves sammen på en så syltynn måte at det er vanskelig å se hvordan de skal relatere til hverandre overhodet.
 
Dette er en film myntet på barn. Og det er en sannhet med store modifikasjoner at barn ikke er så lette å lure. Men jeg tror selv de fleste barn vil gjennomskue de mange klisjeene og stereotypiene som blir brukt i denne filmen. Larry the Cable Guy er så redneck at det er langt over parodiene å regne, og skuespillet hans er fullstendig blottet for pathos og følelse. Til tider høres det ut som han leser replikkene sine rett fra en teleprompter. Det eneste som gjør at denne filmen ikke får absolutt bunnkarakter er at noen av vitsene og humoren nok kan appellere til barn, og ikke alltid faller helt i fisk, selv om jeg tror humoren fungerer bedre på et amerikansk enn et europeisk publikum. Men er du forelder ville jeg anbefalt å kjøpe eller leie noe annet til poden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse