Annonse

Filminfo og video

Bedrageren

Bedrageren

Karakter

4 
Den middelaldrende og nokså suksessfulle finansmannen Robert Miller (Richard Gere) har tilsynelatende alt han trenger både på jobb og privat. Bakom hans smil, sjarme og rikdom skjuler han angst og stress i forhold til å få avsluttet et samarbeid før han blir tatt på fersken som en bedrager. Miller glitrer i sitt arbeid med å holde fasaden overfor både kona, datteren og hans franske kunstnerelskerinne. Men så begynner ting å rakne. Miller blir én av hovedpersonene i en bilulykke, stikker av, men har vanskeligheter med å dekke over sin egen deltakelse i ulykken. Løgnene blir mange, og blir bare vanskeligere og vanskeligere å skjule.

I starten av filmen blir vi kjent med den oppegående, sjarmerende og nærmest perfekte mannen Robert Miller. Kona hans, som spilles av Susan Sarandon, er også et menneske som sett utenfra er perfekt, plettfri og varm, men det viser seg etter hvert at hun kanskje vet mer enn Miller tror. Etter hvert blir vi tatt med dypere og dypere i Robert Miller sine hemmeligheter.Slik jeg ser det er denne filmen i stor grad preget av gode skuespillerprestasjoner. Som nevnt innledningsvis er Richard Geres prestasjon en opptur for filmen som helhet. Han fronter alle Robert Millers sider på en perfekt måte. Også Susan Sarandon imponerer i rollen som Robert Millers kone. Etter å ha sett henne i TV-serien ”The Big C” var det deilig å få et større dypdykk i flere av Sarandon sine nivåer som skuespiller. Også de litt mindre rollene i denne filmen fylles av kvalitet og sikkerhet, og dette gjør filmopplevelsen til en behagelig underholdningsopplevelse for meg som seer.

Historien med en suksessrik forretningsmann på vei ned i avgrunnen, møtet med hans familie, elskerinne, arbeidsplass og hemmeligheter er absolutt ikke nyskapende. Men når man følger en vellykket oppskrift, men dog tar noen kreative avstikkere, er det store sjanser for at resultatet blir godt. Akkurat dette gjelder i alle fall for ”Bedrageren”.

Tross det som kan virke som et livløst og gjentagende plot synes jeg ”Bedrageren” gjør seg godt i nåtidens filmlandskap. Dette er ikke noen dyp film med psykologiske forklaringer og forviklinger, men derimot en klassisk, litt moraliserende film som setter fokus på emner som verdier, etikk og medmenneskelighet. Alt i alt: en vel gjennomført film som fortjener en titt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse