Annonse

Filminfo og video

Frankenweenie

Victor Frankenstein er en ung gutt som er er veldig glad i hunden sin, Sparky. Sammen gjør de det meste, men, en dag blir Sparky påkjørt og dør. En av skolens lærere inspirerer Victor til å vekke hunden fra de døde. For de av dere som har sett Frankenstein, så vet dere hvordan slikt går til, og Victor får liv i Sparky.

Selv om Victor gjør sitt beste for å holde Sparky skjult for andre, oppdager en i klassen hans hva Victor har gjort, og han truer Victor til å vise hvordan man gjør det. Det viser seg at det å røpe hemmeligheten får katastrofale følger følger for den lille byen New Holland. For, snart vet alle barna hvordan man vekker døde kjæledyr til live, men det blir ikke like vellykket som Victors gjenopplivning av Sparky.Jeg har ikke sett Corps Bride som Tim Burton har laget, så jeg visste i grunnen ikke helt hva jeg gikk til da jeg satte meg ned for å se Frankenweenie. At det var noe bisart og morbid hadde jeg nok i bakhodet, og jeg har både sett og lest Frankenstein, så jeg ante vel noe hva som ventet meg. Men, at det skulle være en, i grunnen søt film, det trodde jeg ikke. Men, filmen er både hjertevarm og søt, den er også litt skummel (spesielt for de noe yngre barna), men, en gjennomført god historie. Det at den er i svart/hvitt gjør bare alt så mye bedre enn dersom den hadde vært i farger. Man får god dybde i bildene, og historien blir mer "virkelig". Jeg tar meg selv i å ønske jeg hadde sett den på kino, da den gikk i 3D. Det tror jeg må ha vært en flott opplevelse. Men, det fungerte også på tv'n her hjemme. Og jeg vet det er en film som vi kommer til å se en gang til eller to. Det er Tim Burton som står bak denne noe morbide filmen. Han jobbet i sin tid for Disney, og allerede på 80-tallet var han i gang med å lage Frankenweenie, men, filmen ble ikke fullført før i 2012. Det er noen regissører som utpeker seg mer enn andre, Burton er helt klart en av dem. Han kan det han driver med, og han får virkelig engasjert seerene. 

Catherine O'Hara, Martin Short, Martin Landau, Charlie Tahan og Winona Ryder har noen av stemmene.

Filmen kommer med litt ekstramateriale, slik som kortfilmen Captain Sparky vs The flying sausers, miniatures in motions: bringing Frankenweenie to life og et par andre kortfilmer. I tillegg er musikkvideoen Pet semetary med Plain White T's med, den må du absolutt få med deg.

Kvaliteten på bildene er ut merket, og jeg synes at svart/hvitt gir en veldig god dybde og virkning. Lyden på denne BR'n er også meget bra, og man opplever her virkelig forskjellen på DVD og Blu-ray.

Lydsporet er på orginalt språk (engelsk) i tillegg til tysk. Norske undertekster. Aldersgrense er 11 år, så kanskje lurt at foreldre ser den før de eventuellt viser den til de yngre barna.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse