Annonse

Filminfo og video

The Master

The master

Karakter

4 
Freddie Quell (Joaquin Phoenix), en alkoholisert veteran fra 2 verdenskrig. Etter at han kommer hjem til USA får han diagnosen post traumatisk stressyndrom - PTS. Han går fra den ene jobben til den andre, helt til den dagen hvor han går om bord i Lancaster Dodd sin yacht. Dodd (Philip Seymour Hoffman), er lederen for en kult som kaller seg for The Cause. De har fokus på øvelser som gjør at man fjerner uønskede følelser. Da Freddie blir medlem av kulten, er de andre medlemmene skeptiske, men Dodd og Freddie utvikler en sterk tilhørlighet til hverandre. Men hvordan er det med Freddie og resten av gruppen? Vil han finne tilhørlighet med den eller vil han fortsette videre alene?Dette er vel ikke tidenes mest spennende film, men, den skal ha det, at den lar deg få muligheten til å sette deg inn i hovedkarakterene og deres relasjoner. Den tar for seg de psykologiske sidene ved en kult på en god måte. Man får se hvordan den sterke lederen hele tiden sjarmerer og former sine tilhengere, mens han samtidig utnytter dem. Filmen byr på menneskers stadige jakt å noe de kan tro på, noe som kan forklare hvorfor de vonde tingene skjer. 

Jeg har nå sett denne filmen to ganger, og vet fortsatt ikke helt hva jeg skal mene om den. Det som er soleklart her, er at skuespillerprestasjonene fra Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman og Amy Adams (Peggy Dodd) er meget bra. Filmen ble nominert til 3 Oscar, men vant ingen. Den er også nominert til 67 andre priser, og har vunnet 60, og jeg forstår hvorfor. Filmen er på sin måte et mesterverk, selv om jeg som nevnt ikke helt hva jeg skal mene om den. Jeg finner den både kjedelig og fengende, den er praktfull og vakker,  samtidig som den ikke er det. Vrient å beskrive, man må rett og slett se den for å skjønne hva jeg mener. Men den er god, absolutt. Velspilt, vel regissert av Paul Thomas Anderson som bl.annet er kjent for There Will Be Blood, Punch-Drunk Love og Magnolia.

Bilde og lyd på denne DVDen er godt, det er ikke noe behov for hverken storskjerm eller surround her, for dette er en rolig film hvor det skjer lite. Men, det er alltid behagelig å ha et klart bilde å hvile øynen på og en lyd hvor man slipper skurring selv om man velger skru opp et par hakk ekstra.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse