Annonse

Filminfo og video

The Angels' Share

The Angels' Share

Karakter

4 
Robbie (Paul Brannigan) havner stadig i trøbbel. Han har en rekke voldelige oppgjør og episoder på samvittigheten, og da vi møter han har han akkurat blitt dømt til å utføre en god del timer med samfunnstjeneste for én av sine ulovligheter. Da han og kjæresten får en sønn, bestemmer han seg for å bedre sitt liv både for sin egen del, og for å gi sønnen et bedre utgangspunkt. Ved hjelp av Harry, som er ansvarlig for de som skal utføre samfunnstjeneste, klarer Robbie å forbedre sin tilværelse. Han blir bragt med inn i whiskyens verden, og forstår at til og med han har potensiale til å klare både det ene og det andre. Hans rimelig merkelige venner, som også er med på samfunnstjeneste, blir en stor del av Robbies reise og forandring.

Dette er en sjarmerende film som varmer om hjertet. I tillegg inneholder den interessante karakterer. Robbie er svært sammensatt, og som seer sliter jeg med å se hvorfor han utfører de handlingene han gjør. Hvordan skal man klare å holde med en pøbel som utøver vold mot uskyldige? Men gjennom hele får man også se hvor urettferdig folk behandler Robbie. Vi får også ta del i hvordan han hele tiden må være på vakt. Dette blir et slags vendepunkt. Paul Brannigan formidler rollekarakteren Robbie sin frykt og følelse av at ting ikke kan forbedres svært godt. Generelt gir han et godt bilde av denne fyren. Han imponerer.I tillegg til å være en god og drivende film som viser menneskelige forbindelser, vold, og ulike utgangspunkt som fører til enda mer ulike resultater, er også ”The Angels’ Share” til tider utrolig morsom. Robbies venner er ikke av de skarpeste knivene i skuffen, og nettopp dette skaper noen så overraskende vendinger at man ikke kan annet enn å le høyt.

”The Angels’s Share” viser både elendighet, glede, frykt, humor og håp i en og samme film. Karakterene er gode, og historien drives godt fram med en god moral. Uansett hva slags humør man selv er i, kan denne filmen bli sett og ledd av, for dette syntes jeg var rimelig god underholdning.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse