Annonse

Filminfo og video

Operasjon Argo

Operasjon Argo

Karakter

4 
November 1979. 52 amerikanere ved ambassaden i Teheran blir tatt som gisler. Seks andre klarer rømme og gå i dekning. Denne filmen er basert på denne hendelsen, om hvordan CIA-agenten Tony Mendez (Ben Affleck), sjefen hans (Bryan Cranston), en Hollywoodprodusent (Alan Arkin) og en spesialeffektmaker (John Goodman) for å redde de seks andre, bruker sci-fi filminnspilling i Iran som dekke.Filmen fikk Oscar for beste film, noe som sikkert var fortjent, for Ben Afflec har gjort et solid stykke arbeide med regien av denne filmen. Han har klart å nøste det hele sammen med små og store detaljer. Han gjør det enkelt å få med seg, og å forstå hva som skjer uten at man må sitte med øynene klistret til skjermen hele tiden. For jeg må innrømme at jeg ikke gjorde det. Det er ting i filmen som jeg synes er litt kjedelig og som jeg føler jeg ikke absolutt må få med meg for å vite hva som skjer. 

Filmen er bra, den er det. Den har gode skuespillere, manus er solid, storyen er god, spesielt med tanke på at den er basert på virkelighten. Men, for meg ble dette litt i kjedeligste laget. Afflec har aldri stått øverst blandt mine favoritter som regissør. Både Gone baby gone og The town er bra filmer, men, det er noe ved dem som gjør dem for meg veldig langdryge og kjedelige. Selv ikke de sekvenser som skal være spennende og få deg til å sitte som på nåler, fungerer for meg.Selv om filmen er baset på en sann historie, har manusforfatter Chris Terrio (Oscar for beste manus) tatt seg sine friheter til å endre litt på fakta. Men, jeg synes nå noen ganger at det må til for å gjøre noe mer ut av filmer. Terrio har bl.annet endret litt på karakterene, han har også økt spenningssekvensene noen hakk, spesielt mot slutten av filmen,. Men jeg anser dette til å være til det beste for filmen.

Afflec spiller selv hovedrollen som CIA-agenten Mendez. Han gjør som normalt en god rolletolkning. Alan Arkin, i rollen som produsenten Les, er med på å løfte filmen. Uten Arkin og John Goodman (i rollen som spesialeffektmaker), hadde nok ikke filmen glidd like bra gjennom. I tillegg gjør Clea DuVall og Christopher Denham gode rolletolkninger av ekteparet Lijek, som var to av de seks som kom seg unna. Blu-rayen har et godt og klart bilde, lyden er klar og god. Man får med en digital copy. Den inneholder kinoversjonen og utvidet versjon. Ekstramaterialet er noe du bør få med deg, og inneholder kommentarer, Feature length picture in picture: eyewitness account, short feature: rescued from Theran - we were there, behind the scenes og documentary: escape from Iran, the Hollywood option.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse