Annonse

Filminfo og video

Robot & Frank

Robot & Frank

Karakter

3 
”Robot & Frank” foregår en gang i nær framtid. Vi blir kjent med den aldrende og noe glemsomme Frank (Frank Langella). Han er tidligere innbruddstyv, men nå har alderen begynt å ta han igjen, og han lever et relativt rolig og ensomt liv. Han har to voksne barn som begge er bekymret for at han ikke klarer å bo for seg selv. Barna vurderer å plassere faren på et pleiehjem, men så kommer Frank sin sønn opp med en annen plan: han anskaffer faren en robot. Frank misliker roboten, men ting går seg til etter hvert. Roboten er programmert til å hjelpe Frank, og bedre hans livssituasjon. Det hele blir en nokså søt film og vennskap, familie og livet som helhet.

Frank Langella gjør en god rolleprestasjon som den noe desorienterte og aldrende Frank. Han klarer å vise hvordan Frank synes både datteren og sønnen maser. Men i tillegg blir vi som seere etter hvert obs på at han tross alt trenger litt hjelp. Frank Langella klarer også å vise fram hvordan Frank kan glemme ting, leve et usunt liv osv. hvis han ikke får hjelp. Et godt stykke ute i filmen kommer et vendepunkt for Frank. Han begynner å komme overens med roboten, og må bare innse at han rett og slett liker roboten sitt selskap. Han finner også tilbake til sin gamle, noe kronglete og uvanlige fortid. Tidligere var nemlig hans arbeid å være innbruddstyv. Han finner ut at robotens umenneskelige evner og databaserte hjerne kan utføre innbrudd på en måte som ingen mennesker kan. Roboten er kjapp, systematisk og god. Frank Langella viser hat, kjærlighet, engasjement, latskap og sårhet i denne filmen. Langella viser oss kort sagt en utrolig god skuespillerprestasjon.

Å følge Frank og roboten er i og for seg ett ålreit plot for en film som denne. Men da Frank kommer i politiets søkelys, og handlingen tar av inn på en sidevei, mener jeg filmen kjører seg litt bort. Historien avbrytes, mye skjer og det hele rundes av på en måte jeg mener ikke passet denne filmens rammer helt.

Alt i alt er dette en film som kan være morsom, sjarmerende og hyggelig å se, men for min del ødelegger slutten av filmen litt for filmen som helhet. Ting sklir litt ut, og filmen blir brått noe annet enn det jeg føler passer. Men: for en rolig kveld, passer dette som en hyggelig og ålreit film.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse