Annonse

Filminfo og video

Django Unchained

Django Unchained

Karakter

6 
Tarrantinos nyeste film, Django Unchained handler om den tidligere tannlegen Dr. Schultz (Christopr Waltz) som nå har startet som dusørjeger. Mot løftet om identifisering av en gruppe verdifulle forbrytere, befrir han slaven Django (Jamie Foxx). Dusøren for disse forbryterene er på flere tusen dollar, og disse ubetales til den som fanger dem, død eller levende.

Man skjønner med én gang filmen startet at vi her har med en typisk Tarrantinofilm. Alt fra tekst til musikk varsler om hva du har i vente. Og det tar ikke lang tid før vi havner midt i et liten skyteepisode hvor den velkjente bruken av blod og vold dukker opp. I tillegg til den tørre sarkastiske humoren som også er et av Tarrantinos varemerker.Tarrantino har igjen klart å lage, etter min mening, en glimrende film som man nok kan se igjen og igjen og hvor man da vil få med seg fler og fler detaljer. Filmen er velreggisert, velspilt og underholdende. Den inneholder så og si alt jeg mener en god film bør ha. Dette er en film som bare må sees og oppleves. Har du likt tidligere Tarrantinofilmer, liker du helt klart denne også. For, jeg tror at enten liker man filmene hans, eller så liker man dem ikke - det er nok ingen mellomting. 

Filmen hans beskriver slaveriet på en ganske så brutal måte, men man tviler i grunnen ikke på at det nok var slik enkelte steder. Brutaliteten i enkelte scener hvor slaveeiere plager sine slaver, eller får dem til å gjøre umenneskelige ting, får deg til å heie på doktoren og Django. Dette kommer kanskje spesiellt frem i scenene med den sadistiske Candie (DiCaprio).En annen ting jeg liker med Tarrantino er at han klarer finne de absolutt riktige skuespillerene til sine filmer. I Django Unchained bruker han igjen Christoph Waltz, og det er forståelig. Han er en absolutt dyktig skuespiller som jeg føler hever rollekarakteren. Waltz mottok Oscar for beste mannlige birolle, både for sin rolle i Inglourious Basterds og som Dr. Schultz i Django Unchained. Tarrantino mottok også prisen for beste orginale filmmanus.

I rollen som Django møter vi Jamie Foxx, som bl.annet har spilt i Horrible bosses og Law abiding citizen. Han gjør absolutt en god prestasjon i denne filmen. Han brukte forresten også sin egen hest, Cheetah, i filmen. Samuel L. Jackson er ikke et ukjent navn når det kommer til Tarrantinos filmer, vi har sett han i Pulp Fiction, Kill Bill 2 og han hadde også fortellerstemmen i Inglourious Basterds. Han har her rollen som Stephen, og jeg kan ikke si annet enn at han virkelig leverer i denne filmen. Kerry Washington, som spiller Broomhilda, har jeg ikke sett i annet enn en liten rolle i Mr. and Mrs. Smith, men, hun og Jamie Foxx spilte også ekteparet Della Bea Robinson i filmen Ray. Som Calvin Candie finner vi en utmerket Leonardo DiCaprio, han er desverre å se i for få filmer etter min mening. Som vanlig vil man kunne se enten hele, eller deler av regissøren selv i enkelte scener.Bilde og lyd: Klart og godt bilde som gir en god filmopplevelse. Lyden er også klar, og det er ikke slik at musikken blir for høy - noe man kan oppleve i enkelte filmer. 

Ekstramateriale: Til minne om J.Michael Riva, Sharon Davis' kostymer, Spaghettiwestern i ny drakt - hester og stunts i filmen, 20 år med Tarrantiono XX Blu-Ray Collection og Django Unchained soundtrack spot. 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse