Annonse

Filminfo og video

The Vacation Collection

The vacation collection

Karakter

5 
Møt familien Griswold. En familie du sent vil glemme. Den består av pappa Clark (Chevy Chase), mamma Ellen (Beverly D'Angelo) og barna Rusty og Audrey.

I første film, Vacation, bestemmer familien Griswold seg for å dra på ferie til Walley World. En fornøyelsespark nesten på andre siden av landet. Den nyinnkjøpte bilen pakkes og turen starter. En tur, som skal vise seg er alt annet enn hva man ønsker av en ferie. For, underveis bestemmer de seg for å ta en liten stopp hos Ellens slektninger, og der ender de opp med å måtte ta ansvar for tante Edna og hennes noe mannevonde hund. Det er ikke bare bare. Og da de endelig kommer frem til Walley World, er ikke ting helt som de skal der heller.I European Vacation vinner familien Griswald en tur til Europa. Selvsagt går ikke ferien uten problemer denne gangen heller. F.eks er ikke hotellstandarden i England lik den man har i USA, men, det skal de nå ha disse britene, at de er høflige. Det er syklisten de stadig treffer på (spilt av Eric Idle) et godt eksempel på. Språkbarrierer er nå ikke noe familien ser på som det helt store problemet, hverken i Tyskland eller i Italia. I denne filmen er Rusty og Audry spilt av Jason Lively og Dana Hill.I Vegas Vaccation drar familien på tur til Vegas, med alt denne byen har å by på. Det er show og spill som står på tapetet denne gangen, og som vanlig når Clark setter seg noe i hodet, så skal det gjennomføres. Denne gangen får vi se mer til Ellens fetter Eddie (Randy Quaid), en noe enfoldig men snill sjel som bor i ødemarken med familien sin. Ethan Embrey og Marisol Nichols spiller Rusty og Audrey i denne filmen.Jeg glemmer aldri første gang jeg så Vaccation. Så den med familien, og jeg tror aldri vi har ledd så mye. Det er enkelte scener som tok pusten fra oss, og det gjør den faktisk nå også. Jeg ler så tårene triller av enkelte scener i denne filmen. Og Chevy Chase er bare utmerket i rollen som Clark. De episoder han kommer opp i, eller klare rote familien sin opp i, de er hva man på ikke så godt norsk kaller priceless. Har jeg en dårlig da, så vet jeg at denne filmen hever humøret ganske mye.

European Vaccation er også artig. Ikke like morsom som den første, men jeg får så absolutt trimmet magemusklene godt når jeg ser denne filmen også. Det er også en film jeg kan se gang på gang og le like mye hver gang. Enkelte scener i denne er også priceless og helt uforglemmelige. 

Vegas Vacation er så der. Den har sine scener, men er langt fra de to første (og også Christmas Vacation som dessverre ikke er med i denne samlingen - uvisst hvorfor) filmene. Det kan kanskje ha noe med at det denne gangen ikke er John Hughs som har manus, jeg vet ikke. Men jeg synes også at skuespilelrene her overdriver i rollene, så det trekker i grunnen ganske mye ned. Men, filmen er absolutt god underholdning.Når det kommer til skuespillerprestasjonene i disse filmene, så er Chevy Chase utmerket i rollen som Clark. Han har en egen evne til å se passe teit ut, være passe bestemt og drite seg så til de grader ut noen ganger. Jeg klarer ikke se for meg noen andre i rollen som familien Griswalds overhode.
Beverly D'Angelo er heller ikke et ille valg som Ellen. Hun og Chase komplimenterer hverandre på en meget god måte og får alt til å stemme. Barna spilles stadig av ulike skuespillere. Mine favoritter er Anthony Michael Hall og Dana Barron. Randy Quaid, i rollen som onkel Eddie, som vi treffer i Vaccation og Vegas Vaccation gjør en god rolle og sammen med Miriam Flynn som kusine Catherine, er de en del av filmene.Lyd og bilde på denne Blu-raysamlingen er klart og godt. Ikke noe spektakulære scener her som krever så alt for mye, men det er behagelig å hvile øynene på skjermen, i tillegg til at lyden er uten forstyrrelser.

Ekstramateriale er ikke mye å skryte av, man har kommentarer fra skuespillerene og litt inside story.

Jeg er stor fan av disse filmene, og vil anbefale deg å se dem. Jeg tør også påstå at du får deg en latter eller ti.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse