Annonse

Filminfo og video

Gangster Squad

Det er 1949 og gangsteren Mickey Cohen (Sean Penn) kontrollerer Los Angeles. Politisjef Bill Parker (Nick Nolte) ønsker å få Cohen vekk fra byen, og gir politibetjent O'Mara (Josh Brolin) i oppdrag om å fjerne Cohen og hans menn. O'Mara samler sammen fire menn og sammen med disse danner de Gangster Squad. Den femte som O'Mare ville ha med, Jerry Wooters (Ryan Gosling) takker nei, men, etter villmannsskyting som krever sivile offer, blir han allikevel med O'Mara og hans menn.Denne filmen er løslig basert på faktiske hendelser, men jeg tror det beste er å anse den som ren fiksjon med tanke på de faktafeil den inneholder. Klarer man dette, og i tillegg ikke forvente all verdens kvalitet, så har man her en grei underholdende mafiafilm. Det er mye god humor i denne filmen, i tillegg er det gode skuespillere. Dete gjør vel det meste, for manus er vel så som så. 

Filmen er velspilt, skuespillerene gjør en god jobb. Den flyter godt gjennom de 100 første minuttene. Men, så går det mot slutten, og jeg merket at jeg ble lei og ante en "nå har vi over halvannen time med film, la oss avslutte dette nå". Litt sånn hui og hast-greie, som jeg mener ødelegger en ellers bra film. Så, alt i alt ble det bare en halvgod film. Rollelisten i denne filmen er innholdsrik. Nick Nolte trekker godt på årene, hans rolle som politisjef Parker er ikke stor, og man får desverre ikke særlig inntrykk av hvor dyktig Nolte faktisk kan være. Så, hvorfor de valgte en skuespiller av hans skala til denne lille rollen, det forstår jeg ikke helt. Sean Penn har rollen som Cohen. Han er ikke ille, men, jeg har da sett han i langt bedre roller. Jeg mener å huske Harvey Keitel gjøre rollen som Cohen i Bugsy så mye bedre. Men, oki, Penn gjør en helt grei tolkning, dog han mot slutten (slik som filmen) faller totalt sammen og virker bare tåpelig. Josh Brolin har vel aldri vært noen stor stjerne, og jeg forstår jo hvorfor når jeg har sett han i rollen som O'Mara. Man kan kanskje kalle han for steinansikt, for mimikk har han lite av. Selv om han skal tolke en noe hardbarket fyr, så går det an å ha noe bevegelse i ansiktet. Den beste mannlige skuespilleren her er Ryan Gosling i rollen som Jerry, mannen som er forelsket i Cohens favorittjente Grace. Grace spilles av Emma Stone, hun gjør en god jobb, men desverre får vi sett for lite av henne.Totalt sett er dette en middelmådig film. Den kunne vært så mye mer. Hva skal man med scener i sakte film hvor kuler fra maskingevær ødelegger en haug julepynt og gaver? Et par skuddvekslingsscener er dog effektfulle, men det holder ikke til å gjøre filmen til noe mer enn bare en "går fort i glemmeboka - film". Regissør Ruben Fleisher havner nok neppe på nominasjonslista for Oscar med det første.

Ekstramateriale inneholder Rogue's gallery, slettede scener, kommentarer, tøffe gutter med stil og The Gangland Files. Kunne helt klart vært bedre det også. En kjekk ting er at filmen inneholder en digital kopi, slik at man kan se filmen hvor man vil så lenge man har telefon eller nettbrett til dette.

Lyd og bilde på denne Blu-ray utgaven er klart og godt. Desverre må man dempe lyden når det kommer musikk som skal være en naturlig del av filmen. Den blir alt for høy. 


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse