Annonse

Filminfo og video

Trouble with the Curve

Trouble with the curve

Karakter

4 
”Trouble with the curve” omhandler den aldrende Gus (Clint Eastwood) og hans arbeid som talentspeider innen baseballbransjen. Jobben har alltid vært ekstremt viktig for Gus, og han har vært treffsikker når det gjelder å finne de nye stjernespillerme. Forholdet med datteren, Mickey, (Amy Adams) derimot har vært komplisert. Mickey har vel aldri følt at det har vært noen plass for henne i farens liv. Nå på sin eldre dager har Gus begynt å miste synet. Dette blir et stort problem ettersom hans jobb er å se etter nye stjernespillere. Jobben står i fare, nye og mer moderne krefter vil ta styringen og det er nettopp da far og datter forstår at de kanskje er mer avhengig av hverandre enn de trodde. Mickey vil hjelpe faren, og være hans øyne, og samtidig oppstår søt musikk mellom henne og en konkurrerende talentspeider ved navn Johnny (Justin Timberlake).

Regissøren for filmen, Robert Lorenz, er kjent for sine samarbeid med nettopp Clint Eastwood. Han har vært med som en assistent for regissøren Eastwood på storfilmene ”Mystic River” og ”Million Dollar Baby”. Men denne gangen er det Lorenz selv som er i sjefsstolen med Eastwood godt plassert foran kamera. Det er flere år siden Clint Eastwood hadde en filmrolle sist, og det er enda flere år siden han var med i en film som en annen hadde regiansvaret for. Men denne gangen er det Lorenz som styrer skuta. Lorenz og Eastwood kan ikke omtales som noe annet enn et bra team. Det er de nevnte ”Million Dollar Baby” og ”Mystic River” gode bevis på. Allikevel er det spennende å se hvordan ”Trouble with the curve” har blitt en ganske så annerledes film med Lorenz som kaptein. Både historie og skuespillere er godt tilpasset den situasjonen de befinner seg i, og dette klaffer i det hele tatt på en god måte.

Å følge Mickeys vei inn mot sin egen far er til tider rørende. Amy Adams klarer på en god måte å vise seerne hvordan hun dras i forskjellige retninger. På ett vis er hun fornøyd med sitt liv som vellykket advokat i storbyen, men samtidig må hun innse at dette er litt ensomt, og at hun faktisk savner faren og et liv med baseball. De gangene hun og faren gjorde noe sammen da Mickey var liten, hadde det med baseball å gjøre. Når alt kommer til alt finner Mickey ut at baseball kanskje ikke var så aller verst, og ikke minst: hennes barndomsår sammen med én av landets beste talentspeidere, har virkelig gitt henne en god dose kunnskap også.Også Eastwood sine skuespillerprestasjoner sitter – selvfølgelig. Han gir oss seere alt vi kan be om, og mer enn det. Sånn er det bare med Clint Eastwood. Alle følelser blir dratt fram, han holder oss på pinebenken og han skaper nysgjerrighet. Den tredje store rollen i denne filmen blir spilt av Justin Timberlake. Han har absolutt ikke vært like treffsikker med sine skuespillerprestasjoner som Eastwood bestandig, men i denne filmen imponerer han. Han klarer å gi karakteren Johnny sjel, sjarme og spenning. Samspillet mellom disse tre er godt, og man kan ikke be om noe særlig mer enn dette.

Filmens plot er ikke det mest oppfinnsomme. De store overraskelsene lar vente på seg, men dramatisk sett er det en god film hvor karakterer og deres samarbeid skaper framdrift. Dette er helt klart god underholdning som er verdt å få med seg, med svært gode skuespillere.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse