Annonse

Filminfo og video

Smashed

Smashed

Karakter

3 
Kate (Mary Elizabeth Winstead) og Charlie (Aaron Paul) er et ungt, alkoholisert ektepar. Livet deres består av å feste og drikke seg fulle. Etter en skikkelig fyllekule kaster Kate opp foran elevene sine på barneskolen hun jobber på. For å unngå å fortelle sannheten dikter hun opp en historie om at hun er gravid, og dette blir starten på en løgn som involverer både rektor og kollegene, og som til slutt skal komme til å koste henne dyrt. En morgen etter nok en natt på fylla våkner Kate opp i dårlig form og full av skam, og innser at hun har et alkoholproblem. Dave (Nick Offerman), en kollega av Kate og tidligere alkoholiker, begynner å ta henne med på møter med en støttegruppe for mennesker med rusproblemer. Dette skal komme til å forandre både Kate og ekteskapet med Charlie grunnleggende.

Smashed er en typisk indie-film. Tempoet er nedpå, de store høydepunktene i dramaturgien mangler, Hollywood-glamouren er fraværende, hovedpersonene er «vanlige» mennesker og budsjettet er mindre enn normalt. Til tross for at den dermed har forutsetninger for å skille seg ut på en positiv måte, lykkes den bare halvveis. Historien er rørende nok, og portrettet av en alkoholiker er nok mer realistisk enn mye av det andre som blir vist frem i filmer og tv-serier. Her får vi den ekle og desperate realiteten, uten at det overdrives og blir klisjèfult. Allikevel er filmen en anelse kjedelig og langdryg. Det er lange perioder hvor det rett og slett skjer for lite, og hvor det som skjer ikke er skildret så godt at vi kan tåle mangelen på handling fordi det treffer oss så bra. Det er godt gjort da filmen kun varer i 81 minutt.

Mary Elizabeth Winstead utmerket seg spesielt i denne filmen med en tilstedeværelse og råhet som gjør karakteren troverdig. Winstead gjør Kate til en person man lett kan identifisere og empatisere med. Man irriterer seg på henne når hun gjør noe dumt og gleder seg med henne når hun rydder opp i livet sitt. Det er også gøy å se Aaron Paul i noe annet enn Breaking Bad. Dessverre utmerket ikke filmen som helhet seg på samme måte.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse