Annonse

Filminfo og video

Haven - sesong 2

Haven - sesong 2

Karakter

3 
”Haven ” er en amerikansk science-fiction-serie basert på Stephen Kings roman ”The Colorado Kid”. Den omhandler hovedsakelig FBI-agenten Audrey Parker (Emily Rose) som kommer til småbyen Haven med en noe kronglete og mystisk fortid. Midt oppe i hennes egen fortid, må hun forholde seg en rekke uforklarlige og mystiske hendelser i Haven.

I tillegg til Audrey blir vi også kjent med Nathan (Lucas Bryant) og Duke (Eric Balfour). Nathan er leder for det lokale politiet i Haven, mens Duke derimot balanserer på en smal og utrygg line mellom lovlighet og ulovlighet. Smugling er ett av hans hovedspesialiteter, men likevel blir han ofte en hjelpende hånd for Audrey og Nathan. Lucas Bryant er den skuespilleren som imponerer meg mest i denne serien. Han har en egen nerve som skinner gjennom til meg som seer. Hans karakter er ikke den som snakker mest, men Bryants arbeid gjør så man likevel forstår svært mye om nettopp han. Små detaljer som blikk og mikroskopiske deler av hans kroppsspråk fremmer utrolig mye, og det er interessant å følge.

Audreys fortid blir essensiell i denne sesong av ”Haven”, da en annen kvinne utgir seg for å være henne. De har like minner, samme forhistorie, og forstår egentlig ikke hva slags link de har til hverandre. Dette skaper svært stor spenning, og blir i stor grad en rød tråd med en rekke andre hendelser som sidespor.

Jeg har ikke sett sesong én av serien, og merker at det gjør det litt vrient å henge med på alt som skjer. Men: på starten av serien får vi virkelig et godt tilbakeblikk på første sesong, og det er absolutt ingen umulighet å hoppe rett på denne sesongen.

På en måte minner denne serien om mange andre TV-serier med FBI, kriminalitet og politi som hovedaktører. Men det er kun et lite stykke at det er tilfelle. Overnaturlige og mystiske elementer er svært viktig for ”Haven”. Det regner frosker, folk har pussige evner osv., osv. Personlig synes jeg det overnaturlige fokuset gjør det hele litt vrient. Jeg ønsker på ingen måte at ”Haven” kun skulle blitt én av i rekken av svært mange krim-serier, men det overnaturlige og krim-sjangeren blir ikke blandet på rett måte bestandig.

Personlig blir ikke jeg 100% fanget av denne serien. enkelte steder er den svært god. Karakterene er interessante, og spesielt all mystikken rundt Audrey er spennende å følge. I flere tilfeller av sesong to syntes jeg det var god driv og framdrift i serien, men dessverre er det ikke nok til at jeg kommer til å se mer av dette.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse