Annonse

Filminfo og video

Jungelboken

Jungelboken

Karakter

5 
Jungelboken er historien om den lille gutten Mowgli, eller menneskebarnet som dyra i filmen sier. Han ender opp midt i jungelen og der blir han oppdratt av en ulvefamilie. Mowgli bor med og blant alle dyra i jungelen, og ser på seg selv som en av dem. Blant alle dyra som finnes i jungelen så er det selvsagt også noen skumle og slemme skikkelser. Etter hvert som Mowgli blir eldre blir farene større, og dyra mener han bør dra tilbake til menneskelandsbyen, de tror han vil ha det tryggest der. Det er tigeren Sherikan som er den største trusselen, han hater mennesker og er i tillegg fryktet av alle dyra i jungelen. Bagheera prøver å følge Mowgli tilbake til menneskene, men Mowgli vil mye heller være igjen i jungelen. Han er dessuten fast bestemt på at han klarer seg selv. Etter hvert møter Mowgli bjørnen Baloo som han knytter et veldig sterkt forhold til og som gjør det enda viktigere å forbli i jungelen. Baloo gjør alt han kan for å beskytte den lille gutten som flyr.

Jungelboken er i utgangspunktet en historie skrevet av Rudyard Kipling, men den kommer i mange ulike former. Historien finnes som vanlig spillefilm, animasjonsfilm og den er også å se oppsatt som musikal i ulike land og steder. Historien har blitt tolket, og tolket igjen. Selv har jeg sett jungelboken satt opp som musikal, og kan ikke annet si enn at jeg synes det er en helt fantastisk historie. Disney-klassikeren kom i 1967. Filmen er for øvrig den 19. Animasjonsfilmen produsert av Walt Disney. Det var også dessverre den siste filmen Walt var med på å produsere, han døde under produksjonen av jungelboken.

Disneys jungelboken er kanskje den barn kjenner best til, og jeg husker godt selv, at da jeg var liten fantes det kun en jungelboken, og det var selvsagt Disneyversjonen. Filmen var en av mine store yndlinger som liten, og den skuffet meg ikke da jeg så den på nytt nå. Det er uten tvil en sjarmerende, morsom, og viktig historie. Filmen har tydelige karakterer, høyt tempo og spennende scener hele veien. Historien er i tillegg lett å følge med på, og mer enn veldig underholdene, spør du meg. Dette er ikke bare en film for de små, men også for oss som begynner å dra på åra.

Disneys Blu-ray filmer er en stor glede oss som er over gjennomsnittet interesserte. Med så mange gode og kraftfulle stemmer på karakterene, er det viktig med god lyd, og det har Blu-rayen vært med på å perfeksjonere. I tillegg er fargene kjempeklare og bildet så skarpt som man håper på. Disney-figurene har aldri vært så ekte som det de er nå. Min erfaring er at Disney sine Blu-ray overføringer aldri skuffer. Det er for øvrig også mye bra musikk i filmen, og gode lydeffekter, men disse lydeffektene hører man klinkende klart at har en relativt god årgang. Blu-rayen har også litt ekstramateriale, til eksempel en alternativ slutt, noe som var veldig spennende å både se og høre på.

Oppsummeringsvis vil jeg si at dette er en unik historie, og en fantastisk Disney-film. Jeg synes dette er en film alle burde ha i hylla, og en film alle barn bør vokse opp med. Når filmen først skal stå i hylla, så anbefaler jeg helt klart å ha den på Blu-ray.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse