Annonse

Filminfo og video

Mad Max

For 34 år siden kom en film som skulle sette Australia på kartet innen filmverdnen. Filmen het Mad Max og den bød på en 23 år gammel Mel Gibson i en apokalyptisk actionfilm.

Max Rockatansky (Mel Gibson) lever i en tid hvor hans land har blitt tatt over av voldelige, ondskapsfulle MC-medlemmer hvis mål er å torturere og drepe. Max og noen venner i politistyrken forsøker å få litt kontroll på ting forå  skape fred i byen igjen. Men, det er ikke bare bare. Og da motorsykkelgjengen torturerer bestekompisen til Max, samt familien hans, da blir det personlig og Max bestemmer seg for hevn. Det er rart hvordan ens syn på film forandrer seg gjennom årene, for jeg husker første gang jeg så Mad Max, hvor stor den filmen var da, og hvor bra jeg syntes den var. Kan dessverre ikke si det samme nå, til tross for en utrolig actionfylt og fengende biljakt i starten av filmen. Denne, samt Australias villmark, gjør at filmen er litt kul enda, men det er i aller høyeste grad en lavbudsjetts B-film som mellom biljakten og slutten i grunnen er noe kjedelig og lite sammenhengende. Og rollekarakterene som en gang var kule og tøffe, de er nå i grunnen degradert til noe latterlige. Spesielt Toecutter. Men, jeg klarte se det positive i denne filmen, og det er film nummer to i triologien om Max: The Road Warrior.Det var ikke mye som tydet på at Mel Gibson etter denne filmen skulle bli et kjent navn i Hollywood, men han var ung og kjekk, og filmen ble en hit i USA, og da gikk det slag i slag for Gibson. Rollen hans som Max er ikke akkurat imponerende. Han virker noe klønete, og akkurat da man kan ane at han har fått varmet opp i rollen, så slutter filmen.
Hugh Keays-Byrne (Moby Dick) spiller Toecutter. Det var kanskje normalt på den tiden at man skulle overdrive i rollen dersom man spilte bad guy, for det må jeg si at Keays-Byrne absolutt gjør. Rollen blir i grunnen noe komisk. 
Joanne Samuel spiller Jessie, kona til Max. Hennes rolle er ikke all verden, og kanskje hun på den tiden spilte bra, men nå i dag så er ikke rolletolkningen imponerende. 
Steve Bisley (The Great Gatsby) i rollen som Jim Goose er den som gjør best arbeid. Bildekvaliteten på denne Blu-rayen var god, men jeg hadde forventet meg noe bedre. Hadde regnet med de ville virkelig finpusse filmen fra 1979, men det gikk kanskje litt fort i svingene. Men for all del, absolutt dugandes bilde, og det samme med lyden. Må kanskje opp et par ekstra hakk på volumet for å få ønsket effekt enkelte steder.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse