Annonse
The Road Warrior kom i 1981, og da den gikk på Amerikanske kinoer var det ikke så alt for mange som forstod at dette var en oppfølger til en Australsk film laget i 1979 siden få hadde sett Mad Max. Tanken bak denne oppfølgeren var å gjøre den større og bedre enn den første, og det klarte de også med glans. Filmen ble en stor suksess, ikke som en nummer 2, men som en film for seg selv.

Denne filmen har så mye mer enn den første, uten at det gjør den til noen høydare for meg. Her er det bedre kvalitet på skuespillerene, og Mel Gibson spiller Mad Max på en mye bedre måte. Han passer godt i rollen som den enesomme ulven, tilsynelatende uten mål og mening. Men selv ensomme ulver finner sine samarbeidspartnere, og han treffer en dag på The Gyro Captain (Bruce Spence) som viser han hvor slemmingene holder til og hvor man kan finne bensin. Og sammen med en gjeng overlvende, bl.annet Warrior Woman og The Feral Kid, kjemper han mot Humungus og hans gjeng.Musikken i filmen er noe jeg finner irriterende og teit. Så overdramatisert, jeg får følelsen av at jeg sitter og ser på en stumfilm. Selv til 80-tallet å være er det litt vel mye bruk av dramatisk musikks om liksom skal bygge opp stemningen. For meg blir det litt teit og irriterendes.  Også kostymene er sterkt overdrevet her. Det er ingen sammenheng i hva de har på seg, og med tanke på at handlingen foregår i (den gang) fremtiden, så må jeg le når jeg ser ei dame med 80-talls hestehale og pannebånd.

En ting jeg reagerer på her, er at Max befinner seg et helt annet sted enn i første film. Det virker som at han har havnet i en annen verden. Det som henger igjen fra første film er de post-apokalyptiske elementene, men det er det. Regissør George Miller hadde vel noen tanker bak dette, men hva det var aner jeg ikke.Mel Gibson gjør, etter min mening, en bedre rolle denne gang enn i første filmen om Max. Men det er begrenset hvor krevende det er å ha en rolle hvor man knapt nok sier noe. Bruce Spense spiller den noe sprø Gyro Captain, og han gjør vel en helt grei jobb. Bond girl (Living Daylights) Virginia Hey spiller rollen som Warrior Woman. Ikke spesielt imponerende, men dama var nok en babe på den tiden, og det er tross alt en guttefilm dette her. Ut over det treffer vi svenske Kjell Nilsson som Lord Humungus og Emil Minty som Feral Kid, den boomerangkastende guttungen i filmen.

For meg ble filmen en nedtur. Jeg husket den som noe mye mer, men så er det vel 28 år eller så siden jeg så den da.

Lyd og bilde er helt greit. Men, her må man regulere lyden opp og ned en god del siden musikken er høy og talen er lav. Når man først skal gi ut Mad Max triologien på Blu-ray mener jeg de burde shina dem opp litt.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse