Annonse
To menn inn. En mann forlater. Det er loven i Bartertown sin Thunderdome arena. Men Aunty Entity (Tina Turner) vil snart legge til en annen: Ikke få Max sint!Max er tilbake som helten som tar kverken på barbarene i en post-apokalyptisk fremtid. Denne gangen havner han i Bartertown hvor han inngår en deal med Aunty Entity. Da han ikke holder sin del av avtalen, sendes han ut i ørkenen for å dø. Der blir han reddet av en stamme foreldreløse barn som tror han er Kaptein Walker, deres redning. Sammen begir de seg til Bartertown og ned i Underverdnen for å hjelpe fangene som er der. Det ender med totalt kaos og Aunty Entity strever for å opprettholde sin maktposisjon og setter avsted etter Max, ungene og de rømte fangene.

Igjen har de klart å slenge på denne fryktelig irriterende musikken som skal skape ulike stemninger. Men, hakket bedre enn forgjengeren Road Warrior må jeg si den er da, når det kommer til musikken. Jeg synes faktisk også (det gjorde jeg ikke da filmene kom første gang) at denne filmen er bedre enn Road Warrior. Storyen er mer sammenhengende og den har, mener jeg, bedre flyt enn de to andre filmene. I tillegg synes jeg Gibson har vokst litt mer i rollen og viser hakket bedre talent. 

Slutten i denne filmen er det jeg liker best. Ikek bare fordi jeg vet at rulleteksten snart kommer, men fordi det er det som virker mest ekte i hele triologien. Bonus er Tina Turners tittelmelodi som spilles under rulleteksten.Mel Giobson gjør enda en gang en helt kurant rolle som Mad Max, og det er moro å se han har vokst fra første film til denne. Tina Turner spiller rollen som Aunty Etinity, og vel, for hennes del er det bra hun kan synge, for noen karriere innen film ville hun slitt med å skaffe seg. Rollelisten består ellers av en rekke ikke så kjente navn. Bruce Spence er med denne gangen også, men har dog ikke den alt for store rollen.Lyd og bilde: Noe bedre enn på de to foregående filmene i denne triologien, men kunne helt klart vært bedre. Men, her må man ikke justere lyden så mye som på Road Warrior, og bildet virker klarere og roligere. 

Blu-ray disken inneholder intet ekstramateriale.

Mad Max: Fury Road spilles inn i disse dager. Der treffer vi Tom Hardy i rollen Max Rockatansky. Det er George Miller som står for regien av denne filmen også. Akkurat nå gleder jeg meg ikke til noen oppfølger, dog, når den slippes på markedet regner jeg med at jeg bare må se den lell.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse