Annonse

Filminfo og video

The Company You Keep

Robert Redford spiller advokaten Jim Grant. Han er enslig far med en datter på 11 år. Alt virker helt ok, frem til den dagen FBI arresterer et tidligere medlem av den radikale militantbevegelsen The Weather Underground. Da begynner nemlig den unge journalisten Shepard (Shia LaBeouf) å grave litt i Grants tilværelse, og lag for lag avsløres Grants bakgrunn, noe som setter hele hans tilværelse i fare. Og jo dypere Shepard graver, jo mer forstår han av hva som egentlig skjedde den gangen for 30 år siden. Fast bestemt på å finne sannheten bak det hele, trosser han sjefen og FBI og setter ut på ferden for å finner Grant og svarene.Det er Redford selv som står for regien av denne filmen, og han gjør en meget god jobb. Det gjør han også i rillen som Grand. Han har fått med seg et godt knippe med talentfulle skuespillere, og selv om vi ikke ser de så alt for lenge på skjermen, er deres medvirkning med på å løfte filmen på de fleste områder.

Filmen er en utmerket politisk thriller uten de alt for vanskelige intrigene. Det er ingen bang bang action og masse effekter. Men det er et godt manus og en god historie. Det lages dessverre alt for få slike filmer, og mens jeg ser på den tar jeg meg i å sammenligne den med et par andre filmer som Redford har spilt i: All the presidents men, Sneakers og Lions for lamb som alle er gode velregisserte og velspilte filmer innen thillerkategorien.

Noen svake punkter har jo denne filmen også, for min del var det at jeg alt for fort (føler jeg selv) skjønte tegningen i det hele, men dette ødela absolutt ikke filmopplevelsen. Som nevnt gjør Redford en god jobb i rollen som Grant. Da han som regissør valgte skuespillere, gjorde han ikke noe dumt valg i å velge Shia LaBeouf som sin motspiller journalisten Shepard. LaBeouf viser enda en gang at hanhar det som trengs for å nå frem i filmens verden. Videre treffer vi på en, som alltid, glimrende Susan Sarandon. Hun har rollen som Sharon Solarz, et tidligere medlem av The Weather Underground. Hun har ikke store rollen, men det vi ser av henne er absolutt bra. Julie Christie har en noe mer sentral rolle som Mimi Lurie enn hva Sarandon har, men synes kanskje ikke hun spiller like bra, uten at det betyr at hun gjør noe dårlig jobb. Ellers på rollelisten finner vi Nick Nolte, Sam Elliott, Jackie Evancho, Brendan Gleeson, Chris Cooper og enda fler.Bilde på denne Blu-ray disken er klart og godt. Det er ikke flimring eller skurr. Det har en god dybde i farger og sammen med en klar og god lyd så kan jeg ikke si annet enn at det er meget bra.

Det er ikke noe ekstramateriale på denne Blu-ray disken.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse