Annonse

Filminfo og video

Gone

Gone

Karakter

4 
Etter å ha kommet seg unna en kidnapper, har Jill (Amanda Seyfried) blitt en smule paranoid. Hun er stadig på vakt, for kanskje kommer han tilbake for å drepe henne. Han sa han skulle. 

Da Jill kommer hjem og ikke finner søsteren sin Molly (Emily Wickersham) der, får hun panikk og går til politiet. Hun er fast bestemt på at det er kidnapperen som er kommet tilbake og tok søsteren i steden for henne da hun ikke var hjemme. Politiet ber henne roe seg ned, og at Molly nok bare var ute og kommer snart tilbake. Jill gir seg imidlertid ikke, og drar avgårde for å finne søsteren og mannen som har kidnappet henne.Dette er en psykologisk thriller som fikk meg til å sitte underveis og undre på om jeg likte det jeg så eller ikke. Jeg ble vel til slutt enig med meg selv om at jeg likte filmen. Den har mange gode momenter som jeg mener en spenningsfilm skal ha. Det kan virke som at regissør Heitor Dhalia vil gjøre deg litt forvirret underveis. For, er det du ser fakta eller er det bare oppspinn i hodet til en syk person? En ting er nå sikkert, det fungerer, for jeg sitter og lurer på hva som vil skje etter neste scene, og jeg lager meg alternative muligheter for hva som skjer videre. 

Det er ikke så ofte jeg liker filmer med stadige tilbakeblikk, men i denne synes jeg det fungerer bra, og for hvert tilbakeblikk blir man bare mer og mer ivrig etter å finne ut hva som egentlig har skjedd med JIll. Filmen er absolutt sebar og kan anbefales til deg som liker litt psykologisk spenning.

Amanda Seyfried spiller rollen som Jill. I starten syntes jeg hun var direkte dårlig i rollen, men etter hvert så forstod jeg at hun skulle være overdramatiserende og hysterisk. Så da sitter jeg igjen med at hun faktisk gjør en meget god jobb. Og rollen som hun har her, den er så langt unna den glade forelskede jenta i Mamma Mia, noe som forteller meg at Seyfried klarer tolke flere roller enn bare én. Det er en rekke andre skuespillere med her, men deres roller er i grunnen ganske små, men kan jo nevne Sebastian Stan som spiller Billy, Mollys kjæreste. Molly spilles av Emily Wickersham. Som Powers og Bozeman, politibetjentene som kjenner Jills sak, finner vi Daniel Sunjata og Michael Paré. Bildet på denne Blu-ray disken er godt og klart. Mye av handlingen foregår i mørket, men selv med masse lys i stua ser man godt hva som skjer på skjermen. Lyden er bra. Det er ingen store forskjeller mellom musikk, effekter og tale, noe som gjør at man fint kan ha på et og samme lydnivå hele tiden uten å justere opp og ned pga høy musikk og lav tale.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse