Annonse

Filminfo og video

House of Cards - sesong 1

House of Cards

Karakter

4 
House of Cards dreier seg kort og godt om det politiske spillet i USA. Frank Underwood er navnet på hovedkarakteren, og han skyr ingen midler for å få det som han vil. Absolutt alt han sier og gjør er for å oppnå noe selv og han har alltid en agenda. Rundt han svermer det av mennesker som er ganske like som han, de vil alle oppnå noe, og de fleste er villige til å gå over lik for å oppnå det de ønsker. Vi møter mange mennesker i viktige posisjoner i det hvite hus, men også noen av de menneskene som befinner seg utenfor. Vi får se hvordan journalister bruker kongressmedlemmer for å få gode saker, og vi får se hvordan noen av disse kongressmedlemmene bruker journalistene tilbake.

For å være helt ærlig så sleit jeg meg gjennom første sesong av denne serien, de første fem episodene var ren og skjær lidelse. Jeg kjedet meg, ble søvnig og hadde ikke lyst til å starte på en ny episode når en var endt. Det er utrolig vanskelig å følge med på alt som skjer i første halvdel av serien, og det er nok det som gjør disse episode kjedelige og uengasjerende. Jeg fikk i grunn ikke taket på noe som helst. Dessuten synes jeg det skjer alt for lite per episode. Det var i tillegg utrolig vanskelig å bli kjent med karakterene, jeg klarte ikke å skape et forhold til noen av dem. Jeg fikk med meg all råskapen men forstod ikke helt karakterenes motivasjon. Til sammen gjorde alt dette at jeg ikke klarte å engasjere meg nok. Heldigvis, både for meg og for serien, så tar det seg vakent opp et stykke ut i serien. Fra og med episode seks begynner det å bli spennende og engasjerende.

De politiske intrigene blir egentlig for stivt og seriøst for meg, og for kjedelig, det skjer på en måte for lite i hver intrige. Men etter hvert i serien så vender jeg om og finner dette svært underholdene. Grunnen til det, eller det som gjør at spenningsnivået øker er at jeg begynner å like karakterene, jeg blir kjent med dem. Da blir jeg også nysgjerrig på dem, får lyst til å finne ut mer om dem, og jeg vil vite hvorfor de fungerer som de gjør. Det er historiene til karakterene som fanger meg, og disse vil jeg mates med hele veien. I løpet av første sesong blir vi også introdusert for mange forskjellige forhold, disse blir jeg nysgjerrig på. Noen nye oppstår, mens andre faller sammen – dette er spennende å følge med på.Et utrolig irriterende virkemiddel som er tatt i bruk i serien; hovedkarakteren henvender seg til stadighet til oss seere. Han forteller oss en historie, kommer med et sitat, utdyper en situasjon ytterligere etc. Jeg synes personlig at dette er skikkelig irriterende og at det ødelegger mye for serien, jeg faller liksom litt ut hver gang. Jeg mener også at virkemiddelet gjør serien mindre troverdig. Fysj og fy, sier nå bare jeg.

Kevin Spacey har hovedrollen og han er knallgod i sin rolle, han bærer serien. Uten han hadde jeg nok ikke klart å komme meg gjennom første del av sesongen. Når det kommer til de andre skuespillerne så tenkte jeg med ett at det var utrolig mange ukjente fjes, men disse ukjente fjesene viser seg å være prima gode skuespillere som gjør en formidabel jobb.

Fantastisk lyd og bilde i Blu-ray kvalitet gjør dette topp. For øvrig liker jeg godt at Netflix legger ut hele serien på likt, på den måten blir vi fora og kan selv velge akkurat når vi vil se på serien. Noe som er mye bedre enn å måtte være lenka foran TVn til enhver upassende tid.

Dette er absolutt en serie som kan være verdt å få med seg, men man må være klar over at man blir nødt til å gi serien litt tid. Man er faktisk nødt til å lide seg gjennom cirka fem episoder før man blir hekta, hvert fall var det sånn for mitt tilfelle.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse