Annonse

Filminfo og video

Vegas Vacation

Vegas vacation

Karakter

3 
Vi dras tilbake til det glade 90-tall da familiefaren Clark Griswold (Chevy Chase) bestemmer seg for å ta med familien på ferie. Av alle steder velger han å legge familieturen til Las Vegas. Han, kona, Ellen (Beverly D’Angelo), og de to tenåringsbarna Rusty (Ethan Embry) og Audrey (Marisol Nichols) drar av sted, men en rekke hindringer og komiske innslag møter dem på veien. Griswold-familien har etter hvert blitt en kjent familiegjenganger i filmverdenen, og mange vil sikkert kjenne dem igjen fra filmer som ”Hjelp, vi må på ferie til Europa”.

Denne filmen fra 1997 har helt klart underholdningspotensiale. Las Vegas er helt klart hovedstaden for moro og underholdning, og vi blir selvfølgelig med familien Griswold på en rekke eventyr. I utgangspunktet skal dette være en hyggelig, helt vanlig familiefire. Fire personer på tur på jakt etter severdigheter og minner. I stedet tar vel ting litt av på en rekke måter. Vi får se hvordan familiefaren Clark blir litt for revet med på ett av Las Vegas’ mange kasinoer. Mye tid tilbringes der, enda mer penger blir tapt der, og uflaksen blir bare større og større. Som kontrast til denne uflaksen presterer Ethan Embrys karakter, Rusty, å vinne alt som vinnes kan. Ellen blir betatt av Wayne Newton, mens datteren blir fristet til å leve et noe løssluppent liv i Las Vegas.

Filmen tar i bruk enkelte spesialeffekter. Dette burde ikke vært gjort. Hvordan dette ble sett på mot slutten av 90-tallet kan jeg ikke uttale meg om, men da jeg ser denne blu-ray-en i 2013 blir jeg mildt deprimert og skuffet av å skulle se såpass dårlige effekter.

Vi får følge en typisk historie hvor alt er ro og orden. Ting blir litt rot, også blir det orden igjen. Midt oppe i alt dette møter vi noen komiske situasjoner og replikker, men for meg blir ikke dette nok. Denne komedien gir ikke meg det lille ekstra, og ikke én eneste gan ler jeg skikkelig godt av denne filmen. Det blir mye humring, men ikke særlig mer enn det. Denne filmen brygger på mye, men klarere aldri å servere det helt store resultatet.

Det ser ut til at en ny film om familien Griswold er på vei, og kanskje ett litt nyere preg på det hele vil gi meg mer enn 97-modellen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse