Annonse

Filminfo og video

12 Rounds: Reloaded

12 Rounds: Reloaded

Karakter

3 
En ambulansearbeider befinner seg ganske brått og plutselig i et sykt spill som setter både ham selv og mennesker rundt han i fare. En mystisk type truer med å drepe kjæresten hans, hvis han ikke gjør som han blir fortalt og spiller spillet. Spillet går over tolv runder, og hver runde inneholder lite tid, mye trøbbel, en hel del action, bomber og diverse andre trusler. Folk rundt han begynner å dø, og den mystiske mannen garanterer at det blir flere hvis han ikke gjør som han får beskjed om. Ambulansearbeideren er under mye press og må ty til ulike midler for å unngå fatale konsekvenser. Det er selvfølgelig ikke mulig å kontaktet politiet. Parallelt har Guvernøren forsvunnet, og politiet jobber med en teori om at alt har en sammenheng.

Filmen har samme konsept som 12 rounds fra 2009, og er vel på en måte en slags toer, eller en ny versjon. Jeg har ikke sett filmen fra 2009, men kan i grunn tenke meg at det holder lenge å se en av dem. For meg blir denne filmen litt utroverdig og litt for mye. Nå skal jeg innrømme at actionfilmer ikke er min yndlingsgenre, men likevel, jeg vet at denne er langt unna en skikkelig god actionthriller. Filmen er svært forutsigbar, og selv for en som ikke har sett alt av actionthrillere, så føler jeg glatt at jeg har sett dette før. Filmen er på mange måter veldig underholdene, men den er alt annet enn ekstraordinær.

Filmens styrke ligger i at spenningsnivået er på topp gjennom hele filmen. 12 rounds bruker utrolig liten tid på å komme i gang, det er masse action allerede etter et par minutter. Dette gjør at vi tvinges  til å følge med fra starten av, og det er sånn sett lettere å fange oss. Man skjønner også veldig tidlig at her blir det mye action, og det er nesten sånn at man får et lite løfte om at her kommer mange til å dø, eller nesten-dø.

Ambulansearbeideren Nick Malloy er spilt av Randy Orton, også kjent som The Viper. Han er egentlig en amerikansk fribryter og WWE wrestler. Nå prøver han seg for første gang som skuespiller i en actionthriller. Han er tøff å se på og har helt klart, utseendemessig, alt som skal til for å gjøre en god figur i denne filmen. Jeg synes ikke akkurat mannen er noen top notch skuespiller, han slår meg som litt sjelløs og kjedelig, men han gjør det helt ok. Ikke noe å gråte av, ikke noe å klappe for. Filmen er regissert av Roel Reiné som tidligere har regissert Death Race 2 og 3, samt The Scorpion king 3.

Skal man se denne filmen så bør det absolutt være blu-rayen man ser. Det er utrolig mange kule lyd-effekter og mye action per scene. Dette gjør at skarpt bilde og god lyd er veldig viktig, Blu-rayversjonen sikrer nettopp dette. For fans av Randy Orton så kan jeg glede med at det på ekstramaterialet finnes en liten snutt der han både får vist seg frem og fortalt en god del om seg, sitt og hvordan det var å spille i filmen. De andre i filmen får også si noen ord om Randy og hvordan det er å jobbe med han. På ekstramateriale kan man også få ta en titt på stuntene og hvordan de har skapt det høye nivået på action-fronten.

Jeg mener dette er en topp film hvis man bare vil underholdes, og hvis man vil slippe å tenke, mene eller føle. Dette er ren underholdning, ren action og en film med en svært klassisk dramaturgi. Er man glad i lette filmer med mye action og høyt tempo, ja så er dette en film man kan kose seg med.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse