Annonse

Filminfo og video

Iron Man 3

Iron Man 3

Karakter

5 
Der de to første filmene handler mest om Tony Stark og hvordan han bruker Iron Man-drakten for å kjempe mot skurkene, drar manusforfatter og regissør Shane Black (som overtar tronen etter Jon Favreau) Stark i en helt annen retning i den tredje filmen. I stedet for å fokusere på drakten, kommer geniet Tony Stark frem i lyset, og viser hvorfor Stark i det hele tatt har kommet dit han er i dag.

Den onde skurken The Mandarin har begynt å terrorisere på amerikansk jord med et våpen man ikke helt klarer å forklare hva er. Flere bygninger eksploderer uten å gi fra seg noen spor etter eksplosiver. Også Tony Stark blir personlig angrepet av The Mandarin etter at han på TV går ut og truer skurken. Dette fører til at huset hans blir bombet sønder og sammen, og Stark havner langt ute i ødemarken hvor han med sin kløkt er nødt til å finne en annen måte å stoppe The Mandarin på.

Når jeg satte meg ned for å se denne filmen så var mitt høyeste ønske å bli underholdt. Jeg vil se Tony Starks vittige sider, jeg vil se god action med fantastiske effekter og jeg vil si en skurk som jeg virkelig kan hate. I denne filmen får jeg to av tre, for det som skuffer meg aller mest er mangelen på en ordentlig god skurk. Jeg ønsker ikke å utdype for mye for å avsløre det hele, men må virkelig innrømme at jeg etter å ha sett filmen ikke satt tilbake med den gode følelsen. Syntes det til tider kanskje ble litt enkle løsninger på det hele.

Men ser man bort i fra dette så er det absolutt ingen tvil om at Iron Man 3 er en utrolig underholdende film. En av mine favorittøyeblikk med filmen er hvordan de ikke ser bort i fra hendelsene som skjedde i The Avengers, men faktisk bakte dette inn i filmens handling. Ingen av karakterene fra The Avengers var med, men de ble nevnt ved navn og hendelsen i New York ble også nevnt. Dette tyder på at produksjonsselskapet har en agenda med alle filmene sine, og at de er mer linket sammen enn man hadde trodd. Vil forresten anbefale å se det siste klippet etter rulleteksten, som også er med på å linke filmene sammen.

Interessant er det også å se den andre siden av Tony Stark, hvordan han kjemper mot sine fiender uten drakten. Hvordan han bruker sitt utrolige intellekt til å finne løsninger på vanskelige situasjoner. Hvordan hans opplevelser av hendelsene i New York har påvirket hans sinn. Shane Black har gitt Tony Stark litt mer å spille på, uten at jeg syntes dette ødelegger fremgangen i filmen.

Men jeg skal nok være ærlig å innrømme at for å like Iron Man 3, så må du ha et veldig godt forhold til de to første filmene også. Selv med et litt annet innblikk inn i Starks verden så har ikke hjulet blitt oppfunnet på nytt. Men liker du heseblåsende action og vitterlige slengbemerkninger (som så vanlig ypperlig levert av Robert Downey Jr.), så er Iron Man 3 filmen for deg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse