Annonse

Filminfo og video

Here Comes the Boom

Here comes the boom

Karakter

4 
Scott Voss (Kevin James) er 42 år gammel, og arbeider som biologilærer ved en videregående skole. Han kjeder seg i livet sitt, er lite motivert i lærerjobben, og gir ikke særlig stor gnist til elevene sine heller. Men så skjer noe som i alle fall får Voss til å våkne. Én av de mest glødende og inspirerende lærerne på hele skolen, nemlig musikklæreren Marty (Henry Winkler), sin stilling står i fare. Skolen har pengeproblemer, og Marty risikerer å miste jobben. Scott Voss vil sikre Marty jobben, og må da finne på en idé for å tjene inn penger. Mye penger! Det er da Scott får ideen om å tjene inn pengene til skolen ved å begynne med kampsport, og på den måten vinne store summer som vil sikre skolen økonomisk.

Jeg, og sikkert mange andre, er mest vant til å se Kevin James som budbilsjåføren Doug i TV-serien ”Kongen av Queens”. Jeg mener det er forfriskende å se han i rollen som Scott Voss. Ikke minst synes jeg han takler karakteren svært godt. Scott går gjennom en utvikling som menneske, og nettopp dette får Kevin James fram til oss som seere på en god måte. Jeg må le av han, føle med han og jeg heie på han. En annen skuespiller som virkelig stikker seg fram på en positiv måte i ”Here comes the boom” er Bas Rutten som spiller karakteren Niko. Bas Rutten er opprinnelig en tidligere kampsportmester, og passer dermed godt inn i denne filmen. Men det er ikke bare kampsportfysikken hans som sitter på plass. Som skuespiller imponerer Bas Rutten stort. Mange av de virkelig gode latterne får jeg i scener med nettopp han. Han har et eget liv i ansiktet og i sine bevegelser som virkelig gjør at man blir dratt med i filmen.I tillegg til at vi blir kjent med både Scott, Niko og Marty får vi også ta del i Scotts kamp om å få gå ut med kollegaen Bella. Alt i alt blir dette en film som viser at alt er mulig, og at man må jobbe for å oppnå ting. Da ting begynner å snøre seg til har vel alle karakterene, og Scott spesielt, forstått at ord som engasjement og glød faktisk betyr noe. Jobben hans betyr noe, han selv betyr noe, og ikke minst: elevene hans betyr noe. Han blir en svært god lærer, og på enkelte punkter kan denne filmen minne om en slags krysning mellom ”School of rock” og ”Dead poets society”.

Det å følge den late biologilærerens ferd til toppen av kampsport er en ganske så spennende ferd. ”Here comes the boom” bærer virkelig sin tittel med æren i behold da Scott Voss sin entré til alle kamper lydlegges av sangen ”Boom” av P.O.D. Det oser tøffhet lang vei, men vi som vet om Scott Voss sine grunnferdigheter kan ikke annet enn å le. Filmen inneholder mye av den god-følelsen som de fleste komedier gjør. Usannsynlige ting skjer, man møter noen problemer på veien, men ting går bra til slutt. Av og til er det slike filmer vi trenger å se bare for å bli underholdt, og ”Here comes the boom” er helt klart underholdende.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse