Annonse

Filminfo og video

Stand Up Guys

Doc (Walken) henter kompisen Val (Pacino) når han kommer ut fra fengsel etter 28 år. Problemet er at den lokale mafiabossen Claphands (Margolis) vil at Doc skal drepe Val. Dette bidrar da til en særs uforglemmelig kveld. På en slik kveld må de selvfølgelig blant annet stjæle en kjempefin bil, og redde vennen og sjåføren fra gamle dager Hirsh (Arkin) fra sitt eget fengsel nemlig gamlehjemmet.

Så hva kan en si om denne filmen? Vel den som forventer en actionfylt gangster-komedie kommer til å bli skuffet. Filmen er rimelig treig. Når dramaturgien til tider er seig er det godt at man har slik et skuespillerensemble med på filmen ellers hadde nok denne filmen blitt direkte kjedelig, men gode skuespillerprestasjoner fra mange roller store og små men spesielt en Walken, Pacino og Arkin i storslag.

Den sakte flyten og alvoret,  kryddret med småsvart humor, og actionsekvenser når de dukker opp som virker troverdige og noen over the top, men gjort på en slik måte at til og med over the top kan man kjøpe som troverdig fordi det er troverdig at rollene kunne gjort det.
Alt i alt er hele filmen, og med musikk fra Jon bon jovi liggende over som bare understreker denne følelsen et friskt retro pust.Ekstramateriale
The lowdown on making Stand up Guys – en godt snekra liten making of, med intervjuer i sentrum. 12Min
The stand up music of Jon Bon Jovi – intervju med Jon Bon om hans bidrag til filmen. 5Min.
American muscle the stand up stunt driving scenes – et intervju om bilscenen i filmen og om å gjøre bilscener i «mindre» filmer. 5Min.
Deleted Scenes- 2 sletta scener.

Konklusjon
En skuespiller-film, som minner om 70tallet på en god måte. En overraskende film om vennskap som beviser hvorfor Arkin, Walken og Pacino fremdeles får roller. Kort sagt; en helstøpt film. Anbefales.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse