Annonse

Filminfo og video

Side Effects

Martin (Channing Tatum) slipper ut av fengsel etter å ha sonet for å ha drevet med innsidehandel. Han kommer hjem til sin kone, Emily (Rooney Mara) som har jobbet dobbelt for å få råd til å betale husleie og skaffe mat. Martin merker fort at noe er galt med Emily, og etter at hun med viten og vilje kjører inn i en vegg, får hun behandling av psykriateren Banks (Jude Law). Han konstanterer at Emily er deprimert, og gir henne tabletter mot dette. De vil gjøre henne glad, sier han. Han tar også kontakt med Emelys forrige psykriater, Dr. Siebert (Catherine Zeta Jones) som forteller hvilke tablette rhun tidligere hadde Emily på. Hun nevner en ny type tabletter som hun mener Emily kanskje vil ha godt utbytte av å bruke. Men, ingen medikamenter er uten bivirkninger. Og Emily opplever de fleste bivirkninger et medikament kan gi. En av bivirkningene er at hun går i søvne og gjør ting hun ikke husker noe av når Martin vekker henne. Hun kan sette på musikk og lage istand frokost midt på natten, hun lever i sin egen lille verden. Martin er bekymret og tar henne med til Dr.Banks, hvorpå han gir Emily et par tabletter til slik at hun skal sove om nettene. Det virker som at alt går greit, helt til den dagen noe skjer som gjør at Emily og Dr.Banks havner i en situasjon ingen av dem hadde trodd de ville havne i.

Dette er en velspilt og god film som tar for seg en del av de ulike antidepressivas bivirkninger, noe som ikke er lite. F.eks får vi vite at en av bivirkningene på antidepressiva som gies til selvmordskandidater faktisk er økt tendens til selvmord. Vi får også et kjapt innblikk i at leger og psykriatere får betalt for å anbefale ulike medikamenter og skaffe brukere til disse.Dette er en overraskende vending. Den har en snert av hva jeg liker i en god thriller. Samtlige skuespillere gjør en god jobb, og Steven Soderbergh som står for regien gjør et solid stykke arbeide. Jude Law viser gode kvaliteter i denne filmen, noe han  grunnen ofte gjør, men denne gangen er (mener jeg) hans karakter hakket mer alvorlig enn ellers. Han kler å spille en alvorlig rolle uten for mye fjas og tjas. Catherine Zeta Jones gjør også en god jobb. Hun er ikke like fremtredende som Law i denne filmen, men det vi ser av henne er absolutt bra. Channing Tatums rolle er liten, og rollen kunne i grunnen mange klart gjøre. Men for all del, det vi ser av Tatum er greit nok det. Hovedrollen er det Rooney Mara som innehar. Hun er kjent fra bl.annet Girl with the dragon tattoo, hvor hun gjør rollen som Lisbeth Salander. Og, jeg forstår nå hvorfor de valgte henne til akkurat den rollen, for da jeg så denne filmen, tenkte jeg at denne rollen hadde også Noomi Rapace kledd.Bilde og lyd på denne Blu-ray utgaven er klart og tydelig. Filmen inneholder ikke noen store scener som krever ekstra av hverken tv, eller lydanlegg. 

Kjapt oppsummert; velspilt og spennende thriller som jeg anbefaler deg å se.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse