Annonse

Filminfo og video

Reisen til julestjernen

Reisen til julestjernen

Karakter

3 
Den slemme greven lurer den lille Prinsesse Gulltopp ut i skogen for å lete etter Julestjernen. Men, Gulltopp blir borte, og kongen forbanner Julestjernen slik at den blir borte den også. Og en sorg senker seg over landsbyen. 10 år senere ankommer en gjeng røvere til landsbyen der kongen bor. Med seg har de Sonja, som de holder fanget. Hun blir fort venn med et par ansatte på kjøkkenet, og hun får etter hvert treffe kongen. Han forteller at han vil få Prinsesse Gulltopp tilbake dersom han finner Julestjernen. Sonja bestemmer seg for å dra ut på jakt etter den ...Forventningene mine var ikke store da jeg satte meg godt til rette i sofaen sammen med guttungen for å se Reisen til julestjernen. Ikke den gode gamle fra 1976, men den nye fra 2012. Jeg ble ikke overrasket over at jeg ikke likte den. Det var så mye jeg savnet, i tillegg fant jeg skuespillerene utrolig lite engasjerte. Det virket som om de bare leste opp fra manus med beskjed om å ikke leve seg inn i rollene. Det startet nesten som et klassisk juleeventyr, men viste seg å være et innholdsrikt glansbilde. Men, det var nå min mening da.

Guttungen (10 år) syntes filmen var bra, men kunne ønsket at den kunne vært litt lengre. Og at man fikk se litt mer etter at Prinsesse Gulltopp kom hjem til kongen. Han syntes filmen var litt spennende og litt morsom. Han syntes den onde heksa var lite ond og ikke så skummel som han hadde forventet at en ond heks i en slik film skulle være. Han tror dog ikke at det er en julefilm han vil se flere ganger. Jeg ser frem til å se orginalen fra 1976 med han denne julen, for å se hva han mener om den.Det er Nils Gaup som står for regien av denne versjonen. Den er rent innholdsmessig tettere opp mot teatermanuset til Sverre Brandt fra 1924, og Gaup bruker også orginalmusikken fra stykket. Denne er det Johan Halvorsen som har komponert.

Gaup har også fått med seg kjente skuespillere. Den onde heksa spilles av Agnes Kittelsen og hennes onde hjelper spilles av Stig Werner Moe. Disse skal være onde, men, de er ikke onde nok. Anders Baasmo Christiansen spiller kongen, og det er Vilde Marie Zeiner som har rollen som Sonja/Gulltopp. For meg overbeviste ingen av disse i sine roller. Zeiner virket som hun konstant ble instruert: smil nå, se trist ut nå osv, men hverken instruksjonene eller evnen til å fremføre dem fungerte. Guttungen i huset skulle ønske han kunne fått se mer til var Eilif Hellum Noraker som spiller nissegutten Mose.Bilde og lyd på denne Blu-ray filmen. Det er enkelte scener som kommer til sin rett med bildekvaliteten, for selv om jeg synes filmen var dårlig, må jeg si at naturen og slottene i Tsjekkia (hvor filmen er spilt inn) absolutt er flott.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse