Annonse

Filminfo og video

Begrave en Hund

Å begrave en hund

Karakter

3 
De fire kompisene Stoffern (Benjamin Helstad), Jo (Øyvind Vogt), Mikkel (Sindre Horseby) og Lasse (Simen Aurstad Gjernes) drar på sin årlige hyttetur. Turen dreier seg om gamle historier, damer og øl. Årets hyttetur skal vise seg å ikke bli som de er vant med, og noe skjer som snur opp ned på alt og guttas vennskap settes på prøve.

Norsk film, med ukjente skuespillere, og hva som for meg virker som en tynn historie ut fra hva jeg leste på coveret. I tillegg har filmen en spilletid på under halvannen time. Det lover sjelden godt. Men, man må jo gi den en en sjanse, så jeg satt nå gjennom hele spilletiden da.Men, storyen er tynn og karakterene svake. Det virker ikke som at dette skal være en vennegjeng som har som tradisjon å stikke på guttetur hver sommer. Samtalene er platte og ikke typisk kameratslige. Ikke blir vi kjent med karakterene heller, de fremstår kun som en gjeng barnslige fjortisser. Men altså, det er enkelte ting som får meg til å flire litt da, og tro at "kanskje nå så kommer den seg litt ...", men så kommer neste scene og bums er vi tilbake til å håpe klokka går litt kjappere sånn at man kan sette på noe annet. 

Julian Hagemann og Andreas Lisberg står for regien. Hagemann har også skrevet manuest, dette sammen med Torkild Jarholt, og disse to burde nok lest gjennom hva de skrev et par tre ganger før de bestemte seg for å lage film av skribleriene sine. For, hadde de bare endret littebitt, så kunne filmen vært bra den.For uten de fire nevnte skuespillerene treffer vi Jon Øigarden, Dennis Storhøi og Trine Wiggen. De har ikke de største rollene, men, man legger godt merke til dem, og det er trist å si det, men de er med på å heve filmen et hakk.

Det tekniske med filmen er bra, klipp og lyd og alt det der. Så, filmen funker bra på Blu-ray utgaven, den har klart bilde og bra lyd. 


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse