Annonse

Filminfo og video

Oblivion

Oblivion

Karakter

5 
Året er 2077, og menneskene har overlevd atomvintre og rominvasjon. Dessverre overlevde ikke jorden angrepet, så menneskene er på vei til en annen planet via romstasjonen Tet.

Tom Cruise spiller Jack Harper. En vokter av de gigantiske vannkraftverkene som utvandringen er avhengig av. Han må forsvare dem mot angrep fra overlevende fiender, som stadig går til angrep. Etter nærkontakt med disse fiendene, oppdager Harper noe som ikke stemmer. Å skrive noe mer vil avsløre store deler av filmen, så jeg velger la det bli med dette. Historien er god, den fenger. Men, den har sine svakheter. Det er ikke alt som virker like gjennomtenkt, men, alt i alt så er dette en sci-fi film som jeg godt kan se igjen. Mye pga det visuelle, som jeg må si er mektig imponerende. Det er regissør Joseph Kosinski som gir oss en form for oppfølger til Tron: Legacy. Han har enda en gang klart å til en film med fantastiske bilder og effekter, i tillegg til vel gjennomtenkt  filmmusikk, som M83 står bak. Rent teknisk sett er denne filmen genial. Handlingsmessig, not so much.

En ting som virkelig er bra i denne filmen, er faktisk skuespillerprestasjonene. For Tom Cruise gir virkelig jernet i denne filmen. Han går absolutt 100% opp i sin rollekarakter. Og at dette, i tillegg til det visuelle og musikken er med på å heve filmen, er det ingen tvil om. I andre roller finner vi Andrea Riseborough, Olga Kurylenko og Morgan Freeman.  Jeg er ingen fan av sci-fi generelt, men det er enkelte filmer jeg liker innen denne sjangeren, og Tron, Tron: Legacy og Oblivion er tre av mine favoritter. Dette er en film du burde skrive på listen din over filmer du bør få med deg. Og damer; mangler du en pressang til typen, så er dette en sikker vinner.

Dette er en film som virkelig kommer til sin rett på Blue-ray. For, det er ikke alle filmer som krever så mye av hverken bilde eller lyd, men her er det et must. Flotte bilder, mye lyd og god action, det er helt klart at denne Blu-rayen holder mål. På storskjerm vil dette være supert for guttekvelden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse