Annonse

Filminfo og video

Mama

Mama

Karakter

3 
To jenter blir funnet alene i et hus i ødemarken. Dette er de to jentene hvis far etter at han tapte alt han eide og hadde, til og med sin kone. Barna er magre og utsultede. I terapitimene forteller de at de er blitt tatt vre på. Av Mama. Men, ingen forstår hvem Mama er, og ikke så de noen adre da de fant barna heller. 

Det er jentenes onkel (Nikolaj Koster-Waldau)  som gjorde at barna ble funnet. Han gav aldri opp håpet om å finne dem og sin bror i live. Men, broren er død, så, jentene skal bo hos han og kjæresten Annabel (Jessica Chastain), som må legge musikkarrieren på hylla for en stund. Men, da jentene flytter inn, flytter de ikke inn alene. Og de stille nettene blir forstyrret av barnesang, og barna som roper på Mama.Jeg er svak for skrekkfilmer, og det er lite som slår den følelsen det er å sitte alene i mørket og se en skikkelig grøsser. Og det var denne følelsen jeg håpet jeg ville få da jeg satte på Mama. Det virket veldig lovende i starten, med ting i mørket man ikke så, det diffuse, viten at det var noe der, man trodde man visste, men sikker var man jo ikke. Og spenningen holder en stund, den gjør det. Men, så begynner filmen å bli mer og mer avslørende, og alle vet jo at da mister den sin effekt. Skrekken og overraskelsene blir borte. Følelsen er forsvunnet ...

For meg behøver ikke en god skrekkfilm nødvendigvis ha gode skuespillere, men det er klart, har den det i tillegg til at den er god, så er det bare et pluss. Jeg anser Koster-Waldau som en kurant skuespiller, men, jeg synes det hele ble platt. Nå vet jeg ikke om det er pga hans karakter eller at han kjedet seg under innspillingen. Men, imponerte gjorde han ikke denne gangen. Jessica Chastain gjør en bedre rolle, og hennes rolle er mer fremtredende og viktig i filmen. De to jentene spilles av Megan Charpentier og Isabelle Nélisse. Noe kjempe talenter er de nok ikke, men de fungerer bra i rollene som Victoria og Lilly.Som jentenes psykriater Dr.Dreyfuss, møter vi Daniel Kash.Filmen er mørk, og det er brukt gode effekter og flotte locations, og disse kommer godt til rette i denne Blu-rayen. Lyden er også bra, men noe minus blir det fordi musikken tidvis blir svært høy i forhold til talen.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse