Annonse

Filminfo og video

Gambit

Gambit

Karakter

5 
Colin Firth spiller Harry Dean, en kunstkurator som vil hevne seg på sjefen sin. Måten han tenker gjøre dette på, er å få sjefen (Alan Rickman) til å kjøpe en falsk Monet. Men, for å gjennomføre stuntet, trenger han hjelp, og denne får han i rodeodronninga PJ Puznowski (Cameron Diaz). Det hele virker så enkelt, i alle fall i teorien, men som kjent, det er ikke alltid denne stemmer med praksisen.Denne filmen er en nyinnspilling av Ronald Neames versjon fra 1966. Der var det Shirley MacLane, Michael Cain og Herbert Lom som hadde hovedrollene. Jeg så den en gang for lenge siden, husker at jeg ikke var stor fan av den, så, jeg var spent på hva denne versjonen ville by på. Den hadde jo et godt grunnlag med tre skuespillere jeg liker, men Micahel Hoffmans filmer har jeg i grunnen aldri hatt helt sansen for. Så, dette kunne gå begge veier.

Jeg koste meg virkelig med denne filmen. Dialogen mellom skuespillerene fløyt lett, og Firth har en egen evne til å virke noe klumsete og sjenert uten at det blir pålagt. Når man så slenger inn Diaz sin sjarme, så utgjør disse en god duo. Det beste er i grunnen Rickman og hans evne til å spille arrogant. Det passer så ypperlig til karakteren Shahbandar. Ekstra pluss er Tom Courtenay i rollen som Major Wingate.Dette er ikke noe dyp film, det er en komedie, en lett komedie. Jeg vet folk som har sett den og synes den er enkel, men ja vel, tenker jeg. Det er jo det som er greia med en god komedie, at den skal være enkel. Mener jeg da. Den har jo handling og en viss mening, ellers har den alt som gjør den til en topp film for meg. Enkelte scener er til å le seg skakk av, så for meg var dette en opptur.

Bilde og lyd er bra, det har god Blu-ray kvalitet. Men, en slik film som dette krever ikke så alt for mye siden det ikke er actionscener og effekter som krever det lille ekstra av lyd-og bildekvalitet.

Til den som liker lette og sjarmerende komedier, vil denne filmen passe godt under juletreet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse