Annonse
The Hangover - Part III

Karakter

3 
For tredje, og siste gang, møter vi de fire gutta vi har blitt kjent med i de to tidligere Hangover-filmene. Denne gangen er det verken utdrikningslag eller bryllup som er utgangspunktet. Etter at flere av karene har roet seg ned litt, funnet en livsledsager, fortsatt i sine trivielle liv med hverdagslige gjøremål også videre, føler Alan (Zach Galifianakis) seg mer nedfor enn på lenge. Han er ensom, gjør stadig feil valg, og sårer sine nærmeste. Det kommer til ett punkt hvor nok er nok, og Stu (Ed Helms), Phil (Bradley Cooper) og Doug (Justin Bartha), skal kjøre Alan til rehab. På veien skjer det, selvfølgelig, noe uventet. Deres gamle eventyr fra tidligere filmer rulles opp igjen, det er tid for hevn og tilbakebetaling. Igjen er gjengen samlet i noe de ikke så lett kan komme seg ut av, og ting baller på seg fortere enn noen av gutta har kontroll over.

Vi begynner å kjenne godt til Alan, Doug, Phil og Stu sin egen tendens til å havne i de utroligste situasjoner nå. På finurlig vis klarer de stadig vekk å rote til ting, og ende opp i de merkeligste ting. Det er nettopp dette som har vært hele sjarmen med Hangover-filmene. Deler av denne sjarmen er fortsatt til stede, men det er akkurat som om noen av kreftene og ideene har blitt oppbrukt før denne treeren ble fullført.

Første filmen i Hangover-trilogien var én eneste opptur. Det var morsomt så det holdt, og nettopp det at de mest usannsynlige og utrolige ting kunne skje på troverdig vis, var det som virkelig dro filmen framover og gjorde den til en stor fest. Da toeren kom ut var jeg skeptisk på forhånd. Jeg var redd for at det skulle skje med Hangover-oppfølgeren, som med så mange andre oppfølgere, at den skulle skuffe. Men toeren ble en positiv opptur. Den var akkurat like bra, spennende og kreativ som eneren, om ikke bedre. Så skulle hele verket fullføres med film nummer tre. Det er vel kanskje forventningene mine som har noe av skylden for min skuffelse over ”The hangover – part III”. Da treeren skulle komme tenkte jeg at folka bak disse filmene ville slå til igjen. Jeg tenkte at de hadde klart det før, selv om jeg ikke hadde trodd det, og at de sikkert ville glimte til med en fantastisk komedie nok en gang. Men som sagt: denne gangen blir jeg heller skuffet, dessverre.Men det er nok ikke bare store forventninger som gjør at denne filmen lett kan bli en skuffelse. Slik jeg ser det er det en slappere og mindre kraftfull Hangover-gjeng vi møter. Hendelsene gir fortsatt en følelse av at ting ruller fortere enn noen har kontroll over, og tingene som skjer er jo i og for seg ikke noe hverdagskost, men hendelsene er færre, det er lengre mellom hver gang jeg ler. De virkelige gode og kreative ideene lar vente på seg i dette manuskriptet. På sett og vis blir dette derfor en ganske langtekkelig film i forhold til de to andre. Det er større mellomrom mellom de virkelig handlingsfylte scenene, og jeg får ikke samme latterkulene som i de to andre filmene. Jeg savner rett og slett nyskaping i ”The hangover – part III”.

Men er det noe som er like bra i ”The hangover – part III” som i de to foregående filmene, så er det skuespillerprestasjonene. De fire karene som er i hovedfokus gjør en like glitrende jobb som tidligere. Det skorter på noe særlig karakterutvikling hos de aller fleste karakterene i denne avsluttende filmen, men nettopp Alan går gjennom en del endring, og kanskje dette er karakterutvikling nok i og med at vi har fulgt de andres utvikling tidligere.

I ett større perspektiv kan man vel si at dette er en helt ålreit komedie. Filmmediet gir liv til en rekke komedier i løpet av ett år, og det blir nok slik at ”The hangover – part III” glir pent inn i rekken blant disse. Ved avslutningen på denne film-trilogien er det ikke noe ekstraordinært og storslagent, den blir bare én av mange, men tross alt: vi ser jo mange av disse andre filmene også. Alle som har sett de to tidligere Hangover-filmene bør helt klart få med seg denne avsluttende for å kunne runde av hele historien, mens dere andre kan vel likeså godt se en annen, og kanskje bedre, komedie i stedet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse