Annonse
Den Lille Havfruen

Karakter

5 
Det er stor sannsynlighet for at Den Lille Havfruen på Blu-Ray blir en populær julegave, jeg merker i hvert fall at Ariel er en savnet karakter for mitt vedkommende, og at filmen gjorde seg utrolig godt i ny og forbedret kvalitet.

Ariel bor under vann sammen med fisken Fomle, krabba Sebastian, og familien sin. Hun har en streng far og mange søstre. Ariel har en unik og fantastisk sangstemme, og drømmer seg ofte bort mens hun synger. En dag får hun øye på en kjekk ung mann og ønsker seg dermed opp og ut av havets bunn. Det som kanskje kan kalles en forelskelse gjør at Ariel tar drastiske grep for å få oppfylt sin drøm.

Jeg hadde faktisk helt glemt hvor skummel heksa Ursula er, og i en alder av snart 23 år så måtte jeg til tider holde litt ekstra godt i sofaputa. Det hendte også at jeg skrek til TV-skjermen, eller til Ariel, at hun ikke måtte finne på å bytte bort sangstemmen til fordel for å få bein og bli til menneske. Jeg blir på bakgrunn av dette nødt til å konkludere med at filmen er engasjerende, selv for en som burde kunne omtales som voksen.

En annen ting jeg hadde glemt var at Ariel har dialekt. Dette er sikkert noe jeg som liten verken har registrert eller tenkt over i noe særlig stor grad. Ti år senere så er dette noe jeg tydelig legger merke til og blir overasket over. Det er selvsagt ikke en negativt ting, ei heller en positiv ting, det er rett og slett bare en morsom observasjon at jeg som liten overhode ikke har lagt merke til at Ariel snakker litt ”rart”, mens som voksen kan jeg ikke forstå hvordan jeg kunne unngå å henge meg opp i dette. Dialekten passer Ariel utmerket, og det samme med de andre karakterene – det hele blir mer levende når hver karakter har sitt ”eget språk”.

Jeg synes det er viktig å ha Disneyfilmer på Blu-Ray, de blir jo enda bedre i den kvaliteten, og dessuten slår jeg meg da til ro med at jeg har filmene i lang tid. Nå har jeg hoppet over leddet DVD, og har ikke hatt Disneyfilmer siden jeg hadde en kiste full av VHS. Alle disneyfilmer har sterke farger og detaljerte karakterer, alt dette blir utrolig mye mer levende når i HD kvalitet. Lyden er også viktig fordi Disneyfilmene sprer mye glede ved hjelp av musikk, og lydeffekter spares det jo heller ikke på. Disneyfilmer blir man faktisk aldri lei av, i hvert fall ikke jeg. Jeg mener Disneyfilmer må bevares - de må stå i hylla og skinne.

Ekstramateriale på Blu-Rayen er forresten også spennende, og en god grunn til å ende opp med Blu-Ray versjonen. Vi får musikkvideo med Carly Rae Jepsen som synger ”Part Of Your World”, vi får bli kjent med en slettet karakter – og mye annet, som utelatte scener og bak kulissene.

Den Lille Havfruen er en fin historie med sjarmerende karakterer, bra musikk og har alle de nødvendige elementer. Det er det gode, det onde, det er motstand, det er begjær, det er vilje og vi som publikum blir sittende å heie på hovedkarakteren, Ariel. Jeg kan ikke skjønne annet enn at filmen appellerer til de små, kanskje flest jenter, men likevel. Dette er en engasjerende historie fortalt på en god og sjarmerende måte.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse