Annonse

Filminfo og video

Exorcisten

Exorsisten

Karakter

5 
Noe er galt med 12 år gamle Regan (Linda Blair). Legene mistenker at hun lider av personlighetsforstyrrelse, men, det viser seg at det er noe mer alvorlig som feiler Regan. Hun har nemlig behov for en exorsisme.

Fader Karras (Jason Miller) og Father Derrin (Max von Sydow)blir tilkalt for å drive ut demonen som har besatt lille Regan. Det viser seg ikke være en enkel sak, for demonen er slu og vet mer enn hva prestene ønsker at andre skal vite.

 
Jeg har alltid vært svak for skrekkfilmer, og Exorsisten var jo en film som man har fått med seg et par ganger. Den er bra, men, den har aldri nådd helt opp på toppen av skrekkfilmlista mi, for jeg synes ikke den var så skummel som så mange andre syntes. Men, det er helt klart en film verd å se. Friedkin gjorde en god jobb da han lagde filmen i 1973. Den katolske kirke ble kraftig provosert. Og filmen ble forbudt i England fordi den skremte vettet av tenåringeene på 70-tallet.

Skuespillerene i denne filmen gjør en god jobb. Min favoritt er nok Jason Miller som Father Karras, men von Sydow skal man ikke kimse av, og han gjør en meget bra jobb som den skrøplige presten i kampen mot djevelen. Ellen Burstin spiller rollen som Regans mor. Hennes rolle er ikke så stor, og hun kan til tider virke noe irriterende synes jeg. Linda Blair var alt vant til livet som skuespiller da hun fikk rollen som Regan, men, denne filmen satte fart på karrieren hennes. 

 
Filmen ble pusset opp i 2001, med nye scener og remix av lyden. Det er rart hvordan filmen straks ble hakket bedre når bildene var klarere og lyden bedre, i tillegg til de utvidede scenene, bl.annet der hvor Regan går i trappa. 
 
Denne Blu-rayen består av 3 discer: Den orginale kinoversjonen, den utvidede director's cut, samt en egen disc med ekstramateriale. 
Bildet er klart og godt, det er som nevnt merkbar forskjell som gjør filmen hakket bedre når man ser den i en oppusset versjon. Lyden gjør seg også bra, dog den noen ganger kan være litt høy i enkelte sekvenser med skummel musikk.
 
For skrekkfilmenusiasten er dette en vinner under treet.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse