Annonse

Filminfo og video

Homeland - sesong 2

Homeland - Sesong 2

Karakter

6 

Da er det igjen dags for å møte Carrie og Brody. Da vi forlot disse to i sesong 1, ble Carrie tvangsinnlagt, mye på grunn av hennes besettelse av å bevise at Brody var en fiende for Amerika. I starten av sesong 2 har Carrie har akkurat fullført psykiatrisk behandling med blant annet elektrosjokk. Hun er ikke lenger ansatt hos CIA, men arbeider i stedet med voksenopplæring, og forsøker å ta vare på seg selv og sin psykiske helse. I tillegg bor hun nå sammen med sin søster og far, og er i det hele tatt under et slags oppsyn av disse to. Brody har blitt kongressmann, og derav har også familielivet forandret seg en del. Abu Nazir er ikke fornøyd med hvordan Brody planlegger å styre Amerikas utenrikspolitikk.

Carrie er fort tilbake i CIA. Hun får tilbake respekten fra kolleger, og finner i stor grad tilbake til sitt gamle jeg. Det er her hun fortsetter på jakten etter Abu Nazir, og forholdet hennes til Brody blir mer komplisert enn noen gang. Brody stemples fortsatt som terrorist, og nå i tillegg dobbeltagent, og familielivet lider under alt dette.

Det var med stor positivitet og engasjement at jeg anmeldte første sesong av ”Homeland”, og jeg er, om mulig, enda mer positiv denne gangen. I første sesong var enkelte av de første episodene noe keitete og tunge, da det var mye vi som seere skulle sette oss inn i. I sesong 2 vet alle vi seere hva vi har å forholde oss til, og vi er spent – utrolig spent.

Dramatikken og spenningen er tilstede allerede fra første episode i denne andre sesongen. Vi får følge Brody og resten av familiens nye tilværelse. Barna skifter skole, og livet har også på mange andre nivåer blitt endret etter Brodys start som politiker. Vi får spesielt ta del i Brodys datters følelsesliv, vanskelige valg også videre. Dette gir en enda større troverdighet, og danner ett godt bakteppe for serien som helhet. Det finnes flere slike småhistorier i denne andre sesongen som er med på å gjøre serien mer kompleks.

Etter hvert blir det så Carrie og Brody møter hverandre, og vi får igjen føle på de romantiske følelsene mellom disse to. Men om Carrie bestandig mener det hun sier til Brody, om hun faktisk er så interessert i han som det av og til kan virke som, og om han faktisk er interessert i henne i det hele tatt, er spørsmål jeg hele tiden stiller meg. Dette er med på å holde det psykologiske spillet og spenningen i serien oppe. Man vet aldri hva som er sant, hvem man skal stole på også videre. Selv om kjærlighetsforholdet mellom Carrie og Brody blir en vekt mellom sannhet og løgn, synes jeg det er en fin tilbakevending til noen av følelsene fra første sesong, og det er nettopp på dette punktet Carries følelsesliv blir vanskelig og uforutsigbart; hun er svak for Brody.

Brodys eget familieliv blir bare mer og mer innviklet. Kona, Jessica, klarer ikke helt å stole på sin egen mann. I tillegg må hun forholde seg til den nye rollen som politikerkone i store og flotte selskaper, og hennes, og resten av familiens forhold til Mike tas igjen opp som en noe uoppklart, sår og komplisert brikke.

Som om det ikke var nok å skulle lure på om Brody er den man tror han er, dukker en ny og litt uviss karakter opp. Peter Quinn (Rupert Friend) er ny medarbeider hos CIA da Carrie vender tilbake. Det er en spenning mellom David Estes, Peter Quinn og Saul Berenson. Noen skjuler noe. Det er noe merkelig med denne nye fyren. I tillegg liker han å tre inn i lederrollen, og det er jo tross alt noe av det han er ansatt til, men Carrie sliter med å skulle adlyde ordre.

Spenningen, jakten og avsløringene står i kø. Jeg gleder meg allerede til flere episoder av ”Homeland”, og anbefaler alle andre å få med seg denne TV-serien; dette er ekte kvalitet.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse