Annonse
Da årets Oscar kandidater i torsdag 16.1.14 ble offentliggjort, satte Meryl Streep (64) Oscar-rekord. Hun er den med flest nominasjoner til denne gjeve prisen. Hele 18 ganger er hun blitt nominert, noe som gjør henne til den skuespillerinnen som flest ganger har blitt nominert til Oscar gjennon tidene.

I år er hun nominert for beste kvinnelige hovedrolle i filmen August Osage County.  Hennes motspiller Julia Roberts er nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Hun har vunnet tre Oscar. Den første fikk hun i 1980, hvor hun vant for Beste kvinnelige birolle i filmen Kramer mot Kramer. Den neste Oscaren hun mottok var for Beste kvinnelige hovedrolle i Sophie's Choise. I 2012 vant hun Oscar for Beste kvinnelige hovedrolle i The Iron Lady, hvor hun spilte Margaret Tatcher.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse