Annonse

Filminfo og video

Tony 10

Tony er 9 år. Han bor sammen med mamma og pappa. Pappa er heisekranfører, og Tony har heisekraner i blodet. For hvert år Tony fyller, får han kjøre en ny heisekran av pappa. Men, så en dag ringer Dronningen til pappaen til Tony. Hun vil at han skal jobbe som transportminister. Dette fører til at pappaen er mye borte, og mammaen blir sur og lei. Hun tror at pappaen til Tony har funnet seg en ny kjæreste, og Tony lurer på det samme. Hvem kan det være tro? Siden det var Dronningen som vill eha pappa i ny jobb, så kan det kanskje være hun som er pappas nye kjæreste? Tony bestemmer seg for å finne ut av dette.Denne Nederlandske filmen tar for seg litt av hvordan barn føler det når mor og far krangler, og går fra hverandre. Riktig nok er det tegnet et litt snillere bilde enn hva som ofte skjer når foreldre går hvert til sitt. Men, den kan være fin for barn som opplever at mor og far skal skilles, og også for foreldre som velger gå fra hverandre. Forhåpentligvis vil de forstå hvordan barna har det i en slik prosess. Så, denne barnefilmen var i grunnen hakket dypere enn hva jeg først hadde trodd. Men, det tøffe og tunge temaet blir fremstilt på en lett og grei måte.

Det at det er norsk tale og ingen voldelige eller skumle scener, gjør at den egner seg for alle. Kanskje ekstra moro for barna er det at Dronningen (ikke vår da) er aktivt med i filmen og hjelper Tony.Det er Nederlandske Mischa Kamp som står for regien. Han står også bak filmene Hest er best 1 og 2. Skuespillerene er for meg ukjente, men de gjør et godt stykke arbeide i sine rolletolkninger. Selvsagt mister man noe inntrykk da filmen er dubbet, men det fungerte greit det og. 

Damien (10 år) synes filmen var litt trist, litt søt og litt morsom. Det er i samarbeide med han at vi gav filmen 4.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse