Annonse

Filminfo og video

We Are What We Are

We are what we are

Karakter

4 
Familien Parkers er ikke som alle andre familier. De virker normale nok, kanskje litt rare, men, når gardinene trekkes for på kvelden og familien samles rundt middagsbordet, da er det menneskekjøtt de mesker seg med.

Filmen starter med at Emma Parker (Kassie Wesley DePaiva) dør. Dette gjør at familiens situasjon endres, og jentene Rose og Iris er tvunget til å ta et ansvar de ikke helt er vant med. Det er viktig for dem å redde både familien og familiehemmeligheten. Men, når kraftig regnskyll rammer den lille byen, avsløres mer og mer av familiens hemmeligheter, og å holde ved like slektens skikker, blir mer og mer vanskelig. 
 


Denne filmen er en remake av mexicanske Jorge Michel Grau's film med samme tittel fra 2010. Jeg har ikke sett orginalen, men jeg har hørt fra de som har sett den, at denne amerikaske versjonen i regi av Jim Mikle er vel så god som orginalen. Dettee er en thriller/skrekkfilm, men uten blod og gørr. Det er hele stemningen som enkelte ganger får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg. Det er en veldig mørk film, og når det går mot siste scene, vil det føles som at noen har rotet skikkelig til med tankene dine. 

Det som trekker litt ned, er at det tar litt tid før man virkelig er inne i filmen. Man må bruke noe tid på bli kjent med familien Parker, men, når du først er blitt det, da trekkes du dypt inn i den, og du vil kanskje angre litt på at du valgte se på den.

Dette er den femte filmen som Jim Mikle står for regien av. Jeg har kun sett Stake Land tidligere, så jeg var en smule skeptisk da den filmen ikke helt falt i smak hos meg. Glad ble jeg derfor da dette her ble nesten som et kinderegg. Stemning, god story og karakterer, ja, det fungerer for meg. Dette er en film som neppe vil forsvinne fra hukommelsen på en stund.Kassie Wesley DePaiva spiller den lille, men dog vesentlige rollen som Emma Parker, Rose og Iris sin mamma. Julia Garner har rollen som Rose. Noen husker henne kanskje i rollen som Gwen i Last exorcism par II. Hun er ette rmin mening en meget dyktig skuespillerinne som kanskje ikke helt har fått sitt store gjennombrudd. Ambyr Childers spiller Iris, hun har vi tidligere sett i The Master. Dyktlig ung kvinne, men mangler noe som gjør at hun fester seg på minnet mitt. I rollen som Frank Parker, møter vi Bill Sage. Han har hatt diverse roller i filmer og serier, jeg har faktisk aldri festet meg helt ved han, men i denne filmen gir han meg grøsninger. Og det er ikke dårlig. Kelly McGills er det nok mange som husker fra Top Gun. Her er hun noe eldre og i en helt annen rolle, som kanskje er bedre enn hva jeg er vant med fra henne. Til sist må jeg nevne Wyatt Russel i rollen som Deputy Anders. Han tilfører helt klart filmen noe enda mer positivt.Lyd og bilde på denne Blu-ray disken er bra. Det er mange mørke scener i filmen, og jeg synes bildet klarer holde seg godt selv i de mest regnfulle og svarte bilder. Lyden holder seg godt når det kommer til både musikk og tale.

Så, har du sansen for skrekkfilmer, da vil jeg anbefale deg å se denne. Den er noe ekstra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse