Annonse

Filminfo og video

Pacific Rim

Pacific Rim

Karakter

5 
I denne actionspekkede filmen treffer vi på noen enorme monstre kalt Kaiju. Disse kommer fra jordas indre og truer menneskheten. Men, menneskene er ikke helt forsvarsløse, og de har svære roboter, kalt Jaegers som forsvar mot den trusselen Kaiju utgjør.

Vi møter jaegerføreren Raleigh (Charlie Hunnam). Han opplever noe man kan kalle et lite personlig tilbakeslag, og på samme tid legges robotprogrammet ned til fordel for andre og mer avanskerte forsvarteknikker. Noe år etter at programmet er avviklet, tar hans gamle sjef Stacker (Idris Elba) kontakt med han. Han har samlet de fire gjenværende Jaegers, og nå er det klart til et siste angrep utenfor Hong Kong.Når du putter denne filmen i maskinen, bør du ikke forvente deg en film med så mye dybde. Dette er en enkel actionfilm med overdimensjonerte roboter. Jeg vil si de er større enn hva vi treffer i Transformers. F.eks bruker den ene jaegeren et hangarskip som slegge. Det er Guillermo Del Toros som står for regien av denne filmen, og han har ikke spart på kruttet. Her er det smeller på høyt nivå, og det er faktisk underholdende å se disse store robotene deise sammen med monstrene fra jordens indre. Jeg må si jeg koste meg masse med denne filmen, kanskje nettopp fordi den ikke har noe dybde eller utmerket kjente skuespillere (Idris Elba og Ron Perlman er vel de to som man kan si har en viss stjernestatus). Man kan koble ut alt mas og tjas fra omverdnen, ha popcornbollen i fanget og riktig nyte showet på skjermen.Charlie Hunnam spiller hovedrollekarakteren Raleigh, og tja, han gjør da en god nok jobb. Enkelte kjenner han kanskje fra rollen som Jax i Sons of Anarchy. Idris Elba gjør seg godt som Stacker, Raleighs sjef. En hver film må jo ha en kvinnelig skjønnhet også, og i denne filmen er det Rinko Kikuchi (Norwegian Wood og The Brothers Bloom) vi møter som Kumiko. Hannibal Chau spilles av den alltid like fascinerende Ron Perlman. Jeg må også nevne Diego Klattenhoff som spiller Yancy Becket. Hvor god han er som skuespiller kan kanskje diskuteres, men, han er desto mer å se på.Dette er en film som krever godt bilde og god lyd. Ikke det at du må skru opp lyden veldig høyt, men, denne type action fortjener at lydnivået er litt over hva man vansligvis har. Heldigvis kan denne Blu-Rayen tilby deg et klart og stabilt bilde, med god fargedybde. I tillegg til klar og god lyd.

Filmen har en rekke spennende ekstramateriale. Bl.annet får vi en nærmere titt på Kaijus og Jaegers, kommentarer fra regissøren, en rekke stunts opptak og mye mer. I tillegg til den vanlige BR-disken, er det også en Digital Copy slik at du kan se filmen hvor som helst.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse