Annonse

Filminfo og video

Promised Land

Steve (Matt Damon) og Sue (Frances McDormand) blir sent av gass-selskapet Global til et lite samfunn på landsbygdeen. De skal kjøpe rettighetene til utvinning av naturgass fra jorden, og grunneierene blir lovet store penger. De tror først det skal bli en grei sak, men, så dukker det opp en meget kunnskapsrik ingeniør, spilt av Hal Holbrook, en miljøverner ved navn Dustin (John Krasinski) og en meget sjarmerende lærerinne (Rosemarie DeWitt) som stikker kjepper i hjulene for dem. 
 
Det er nemlig slik, at utvinning av naturgass kan skape store miljøproblemer da det er kjemikalier som må pumpes ned i jorden. Dette kan i verste tilfelle gå over i grunnvannet og forverre luftkvaliteten. Dermed blir det ikke så enkelt som man skulle tro for Steve og Sue å overtale grunneiere til å selge jorden.

 
Dette er en velspilt film hvor samtlige skuespillere gjør en utmerked jobb. Karakterene er i grunnen noe lette, og storyen, vel, den kunne nok vært hakket dypere med tanke på hvordan film dette er. Men, når det er nevnt, så er dette en lett og noe søt film, om noe som opptar fler og fler, nemlig miljøet. 
 
For meg ble storyen noe i letteste laget, jeg ser fort hvordan det hele ender, og filmen byr ikke på de helst store overraskelser. Sant og si hadde jeg ikke giddet se ferdig filmen hadde det ikke vært for at Damon og McDormand gjør det hele severdig nok. Han jeg så filmen sammen med var dog av en annen oppfatning og fant filmen absolutt utmerket.

 
Det er Gus Van Sant som står for regien av denne filmen. Selv om jeg ikke syntes så alt for mye om filmen, har han gjort en god jobb når det kommer til valg av skuespillere. Matt Damon gjør som vanlig en god jobb, det er lite å utsette på det han presenterer. Frances McDormand (Fargo) er super i rollen som den noe kyniske Sue. Hal Holbrook bidrar godt med tolkningen av den kloke Frank Yates. 
 
Lyd og bilde på denne Blu Rayen er god. Naturbilder, tale og musikk kommer godt frem uten skurring og uro.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse